Rio Ferdinand za B92: "Nemanja me zove u Srbiju"

Masters kup u Londonu trenutno je sportski epicentar u engleskoj prestonici, a turniru na kojem učestvuju tri srpska tenisera prisustvuje i Rio Ferdinand.

Saigrač Nemanje Vidića u Mančester junajtedu poznat je kao posetilaac najvećih sportskih događaja u Velikoj Britaniji, a tipuje da će Rodžer Federer, njegov favorit, pobediti.

Izvor: B92

Sreda, 23.11.2011.

22:02

Default images

Lepo je videti u O2 Areni. Malopre si nosio majicu na kojoj je pisalo RF. Da li je to značilo Rio Ferdinand ili Rodžer Federer?

"Rodžer Federer I ja imamo iste inicijale. Kada igram tenis pokušavam da budem kao on. Oblačim istu opremu", rekao je za B92 Ferdinand.

Ali znaš da je broj jedan momak koji dolazi iz Srbije. On se zove Novak Đoković.

"Znam, Nemanja i ja se uvek raspravljamo oko toga. Ja volim Federera, on voli Đokovića. Kada je Federer bio najbolji na svetu ja sam govorio ‘kako je razbio Đokovića’. Sada Đoković pobeđuje i svaki put kada se to desi ulazi sa osmehom".

Šta voliš u vezi sa Novakovom igrom?

"Brutalan je, snažan, odlučan. Sjajan je igrač, videli ste pre neki dan kako je uspeo da se vrati u meč i pobedi. Sjajan mentalitet. Top igrač".

Kada opisujete Novaka, pronalazim tu i Nemanju. Brutalan, sjajan igrač. Da li to misliš o Nemanji?

"Nas dvojica smo kao teniser. Ja sam Federer sa divnim udarcima… Šalim se. Vrhunski je igrač. Sve što sam rekao o Novaku važi i za Vidu.

Poslednje pitanje. Šta misliš o turniru, O2 aren i šta misliš ko će pobediti?

"Prvi put sam ovde. Nemanja i ja smo hteli da dođemo prošle godine. Nemanja je trebalo da dođe i ove ali je bio sprečen. Fantastičan je turnir. Nažalost Mari je ispao zbog povbrede što je šteta za britansku publiku, a mislim da će Federer pobedi".

Rio hvala i nadam se da ćemo te videti u Srbiji jednom.

"Nemanja mi stalno govori da moram da dođem", poručio je Ferdinand.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: