Miroslav Radović za B92: "Vratiću se u Partizan"

Srpski internacionalac i fudbaler poljske Legije Miroslav Radović govorio je za B92 o sjajnoj sezoni koju ima, želji da igra u nacionalnom timu ali i želji da se vrati u Partizan kojem je u februaru 2005. godine golom protiv Dnjipra doneo verovatno najveći evropski uspeh u poslednje dve decenije.

Radović je ove sezone prosto ’eksplodirao’ postigavši 11 golova na 18 mečeva, čak sedam u Evropi.

Izvor: Aleksa Gutoviæ

Petak, 04.11.2011.

13:35

Default images

Legija je u četvrtak pobedila Rapid sa 3:1 i obezbedila plasman u narednu fazu dva kola pre kraja grupne faze.

„Što se same utakmice tiče, mislim da smo odigrali dosta dobro i zasluženo pobedili iako je protivnik stvarno odigrao odličnu utakmicu. Postigli smo golove na vreme, oni su izjednačili ali smo mi posle lako dali još dva gola, zasluženo pobedili i prošli dalje. To je sigurno veliki uspeh za klub, niko se nije nadao da ćemo posle četiri kola da obezbedimo izlazak iz grupe. Sada imamo šansu realno da se borimo i za prvo mesto u grupi, igramo sledeću utakmicu sa PSV-om. To nam je sada cilj, ako budemo nastavuili sa ovakvim igrama možemo da budemo i iznenađenje u grupi.“
legia.com
U domaćem šampionatu je za razliku od Srbije čak četiri tima u konkurenciji za titulu. Imate tri boda ali i utakmicu manje od Slaska. Da li možete do titule?

„Što se tiče fudbala, sigurno da ljudi u Srbiji nisu upoznati sa poljskim fudbalom. To je velika razlika, počevši samo od stadiona i publike. Prvenstvo je mnogo interesantnije, uvek su tri, četiri ekipe u borbi za titulu, uvek odlučuje ili gol razlika ili bod, dva. U svakom slučaju prvenstvo koje je dosta kvalitetno i sa druge strane jako teško. Utakmice su zaista dosta posećene i to je za pohvalu, slično kao u Nemačkoj."
legia.com
Već si postigao 11 golova u sezoni koliko si dao u kompletnoj prethodnoj sezoni. Čini se da ti odgovara Poljska, već pet godina si tamo. Da li je možda vreme da odeš u neku bolju ligu?

„Već sam stigao rekord od prošle sezone. Ovde sam dosta dugo i sigurno bih voleo ako stigne neka ponuda da u skorije vreme i probam neku bolju ligu, što da ne. Međutim, i ako ne dođe do toga zadovoljan sam. Videćemo, vreme će pokazati.“



Mnogi se u Srbiji pitaju kako za takvog igrača nema mesta u reprezentaciji. Da li se nadaš dresu Srbije?

„Znam kako stvari stoje, ja mislim da će doći do tih promena u samoj reprezentaciji, da je vreme da dođe do promena. Videćemo, sigurno da se potajno nadam i ovi golovi su dobra reklama za eventualni poziv u reprezentaciju. Ipak sedam postignutih golova u Evropi sigurno da nešto govori. Na meni je da nastavim da radim, nadam se da to neko gleda.“
Pre pet godina otišao si iz Partizana, bilo je priče i da ćeš se vratiti. Da li pratiš svoj bivši klub?

„Naravno da pratim, to je moja kuća i kad tak ću se sigurno vratiti u taj klub. Redovno sam u kontaktu sa nekim igračima. Biće vremena i da ponovo obučem crno-beli dres. Ja se nadam da će Partizan ove godine ponovo osvojiti titulu što realno i zaslužuje.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: