Filipović za B92: "I dalje smo u samom vrhu"

Najbolji igrač Svetskog prvenstva u vaterpolu, igrač Pro Reka Filip Filipović, ocenio je da je osvajanje srebrne medalje na tom takmičenju vrhunski rezultat.

Izvor: B92

Utorak, 02.08.2011.

02:41

Default images

"Posle svega što su srpski vaterpolisti ostvarili ove sezone, trijumf u Svetskoj ligi i evropska titula Partizana, mislim da je srebro u Šangaju zaista sjajan rezultat. Italijani su u finalu bili srećniji, ali mi ne možemo da budemo nezadovoljni. Drugi smo na svetu, i dalje smo u samom vrhu", izjavio je Filipović gostujući na TV B92.

Izvanredni vaterpolista smatra da kontinuitetu uspeha srpskog državnog tima možda presudno doprinosi perfektna sprega izmedju igrača i članova stručnog štaba.
"Atmosfera u ekipi je na najvišem nivou. Dobri smo drugovi, odnos sa selektorom i ostalim članovima stručnog funkcioniše bez greške, tako da nije ni čudo što je Srbija u poslednje dve-tri godine istinska vaterpolo velesila", naglasio je Filipović.

Prema njegovim rečima, državni reprezentativci su svesni teške materijalne situacije u čitavom društvu, ali ističe da su navikli na skromnost i ne zahtevaju previše.

"Nama je metaforički rečeno potrebna samo voda, odnosno uslovi da normalno funkcionišemo. Da imamo bazen za nesmetano redovno treniranje. Nije nam svejedno ako nacionalni savez mora da uzme kredit da bi nam omogućio učešće na velikom tamičenju. Ipak, zbijemo redove i iz nekog inata postižemo ovo do čega smo sve stigli", objasnio je Filipović, navodeći da on i saigrači sada najviše žele odmor u krugu porodice.

"Dokazali smo da je Srbija poslednjih desetak godina s pravom u svetskom vaterpolo vrhu i ne nameravamo odatle da se sklonimo", poručio je trenutno najbolji vaterpolista sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: