Zimonjić za B92: "Novak će biti broj 1"

Srpski teniser Nenad Zimonjić je zajedno sa Mikaelom Lodrom prošle nedelje stigao do finala u Madridu, a u petak njih dvojica igraju četvrtfinale u Rimu. U intervjuu za B92 Zimonjić govori o sve boljim igrama, očekivanjima do kraja sezone, atmosferi na turniru u Rimu, ali i pokušava da objasni neverovatnu seriju Novaka Đokovića od šest titula i 33 pobede od početka godine.

Izvor: Saša Ozmo

Četvrtak, 12.05.2011.

19:35

Default images

Posle nešto lošijeg starta zajedničkih nastupa, čini se da se Zimonjić i Lodra napokon uigravaju.

„To nam je najveći uspeh ove sezone, dobili smo nekoliko izuzetno jakih protivnika i treba da budemo zadovoljni igrom protekle nedelje. On je postigao svoj najveći uspeh na šljaci u singlu, stigao je do četvrtfinala, tako da je možda bio i malo umoran za finale dubla. Mislim da smo podigli igru na viši nivo i da iz meča u meč igramo sve bolje“.

Kakve ambicije imate do kraja sezone?

„Imamo velika očekivanja, potrebno je da budemo strpljivi i da verujemo u svoj kvalitet. S obzirom na to koliko smo uopšte imali prilike da se uigravamo, mislim da je dosta dobro krenulo. Odlično nam je došlo finale u Madridu, u petak igramo četvrtfinale ovde u Rimu, pa će nam ti mečevi dobro doći pred Rolan Garos. Posle toga sledi trava i mislim da ćemo tu odigrati dobro. Jedini problem na Vimbldonu mogu da budu prvih nekoliko kola jer Lodra igra i u singlu na tri dobijena seta. Neće mu biti lako da sve to fizički izdrži, ali nadam se da to neće uticati na rezultate. Ne treba postavljati prevelike ciljeve, ali ambicije su nam visoke i mislim da možemo svakoga da pobedimo. Tako treba da razmišljamo pred svaki meč“.
Zimonjić kaže da je veoma lepo igrati u Rimu i pohvalio je organizatore turnira.

„Rim je uvek bio specifičan turnir jer ga posećuju veliki poznavaoci tenisa i ljudi koji prate tenis tokom cele godine. Italijani su ranije imali nekoliko turnira, mislim u Palermu i Milanu, a sada je ostao samo Rim, pa su zbog toga gladni tenisa. Svaki meč burno prate, lepa je atmosfera, a teren jedan i dva su u blizini, pa se stalno čuje navijanje sa susednog stadiona. Mečevi su dobro posećeni, a sada je prvi put u isto vreme organizovan i muški i ženski turnir. Za sada mogu da kažem da su se organizatori dobro snašli“.

Kako objašnjavate fantastičnu seriju pobeda Novaka Đokovića? Hoće li Novak postati ’broj jedan’?

„Serija trijumfa je rezultat njegovog rada, dobio je nagradu jer je veliki profesionalac, godinama ulaže dosta u sebe i trudi se da napreduje. Svake godine je sve bolji igrač, a mislim da su mu pobede nad Federerom i Nadalom prethodnih sezona pokazale da je u stanju da ih savlada na bilo kojoj podlozi. Sada je ostalo samo da ih pobedi na travi i onda nema podloge na kojoj ih nije dobio, a njih dvojica su mu najveći konkurenti. Pobeda u Dejvis kupu dala mu je veliko samopouzdanje jer se ti mečevi igraju pod većim pritiskom nego inače, to je uspeo da iznese fenomenalno i dobio je svih sedam mečeva u DK. Mislim da mesto broj jedan na svetu više ne dolazi u pitanje, samo je stvar vremena hoće li se to desiti posle Rima, Rolan Garosa ili Vimbldona. Nadal brani veliki broj poena, osvojio je te tri titule, a Novak brani manje poena (dva četvrtfinala i polufinale na Vimbldonu). Mislim da je Novaku cilj da nastavi sa dobrim igrama i da osvaja i druge Grend slem turnire jer do sada ima dva Australijan opena. Uvek je jako dobro igrao na US openu, ali mislim da dosta daleko može da dogura i na Rolan Garosu i na Vimbldonu“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: