Željko Obradović za B92: „Zasluge pripadaju igračima“

Ekipa Panatinaikosa osvojila je u nedelju u Barseloni šestu titulu prvaka Evrope pobedom nad Makabijem 78:70. Trener ‘zelenih’ Željko Obradović je, ako je neko imao bilo kakvu dilemu, samo učvrstio mišljenje mnogih da je najbolji trener Evrope svih vremena. Obradović je osvojio svoj osmi trofej Evrolige, dostignuće koji će teško bilo ko dostići, a tim povodom je za B92 rekao šta misli o uspehu koji je postigao.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.05.2011.

19:41

Default images

PAO je u Barseloni ostvario veliki uspeh, ali je, čini se, normalam i uobičajen kada je Obradović, ali i grupa igrača u pitanju.

Srećan sam i zadovoljan činjenicom da već par godina imam igrače koji su zaista spremni da svaki dan budu posvećeni košarci i da shvate da je u sportu jedini način da se radi i proba da se napreduje svakog dana. Imam sreću da već godinama za klub igraju igrači kao što su Focis, Carcaris, Batist, Dijamantidis, naravno, i svaki novi igrač koji dođe, oni su zaduženi da mu objasne šta je filozofija toga nositi dres Panatinaikosa i ono što želimo svake godine da radimo i postavimo sebi kao cilj. Naravno, sve zasluge za ovaj veliki uspeh pripadaju pre svega igračima”.

Po dolasku u Atinu, igrače Panatinaikosa sačekale su hiljade navijača, a slavlje se preselo do hale gde igra evropski šampion.

Mi smo se vratili jutros, veoma rano, negde oko 5 sati smo sleteli na atinski aerodrom i čekalo nas je nekoliko hiljada navijača Panatinaikosa, koji su, naravno, dugo slavili sa nama na aerodromu, pa su nas pratili do naše hale, “Oake”, kolima i motorima i nastavilo se slavlje ispred nje. S obzirom na situaciju koja je ovde u Grčkoj, ovaj uspeh je dobro došao tim ljudima, da se zaborave problemi, ali mislim da će slavlje potrajati narednih dana, moj klub će pokušati da organizuje proslavu na prvoj sledećoj utakmici kad budemo igrali u plej-ofu protiv PAOK-a. Ono što je najvažnije za nas, život ide dalje, mi već u nedelju igramo finale grčkog Kupa protiv velikog rivala, Olimpijakosa, tako da za slavlje nema mnogo vremena”.
Beta
Obradović se osvrnuo i na predstojeći duel sa Olimpijakosom.

Utakmice između Olimpijakosa i Panatinaikosa su uvek specifične u bilo kom sportu da se igra. Sigurno je da je to uvek važno za sve navijače, i jedne i druge ekipe. Mi nemamo nikakav pritisak s obzirom da već godinama osvajamo titule, i u Kupu i u prvenstvu, i evo u Evroligi, tako da ću sada pokušati da maksimalno rasteretim igrače u tom smislu i da ćemo probati da igramo na nivou na kojem smo igrali u plej-ofu Evrolige i na ‘fajnal foru’. To je ono što je važno, a moje iskustvo sa ovim igračima mi kaže da će biti spremni za prvi trening, i da će biti sposobni da shvate da ono što sledi će biti mnogo važno”.

Srpski stručnjak je povukao i paralelu između prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg finalnog turnira elitnog takmičenja, i istakao kako trenutno gleda na evropsku košarku.

Košarka se iz godine u godinu menja. Pravila su se promenila i sigurno su doprinela tome. Naravno, u evropskoj košarci ima mnogo klubova koji za svoj cilj postavljaju plasman na ‘fajnal for’ i zbog toga je Evroliga mnogo interesantnija. Odlaze neki igrači, neki žele da se dokažu, i to je prilika za mlade. Iz godine u godinu prisustvujemo nečemu što je sve zanimljivije i Evroliga je zaista izvanredno takmičenje i da su timovi koji igraju u njoj na visokom nivou”, rekao je Željko Obradović za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: