Marina Maljković za B92: “Daleko smo od maksimuma”

Košarkašice Partizana drugu godinu zaredom osvojile su titulu šampionki Srbije i tako su okružile fantastičnu sezonu u kojoj su osvojile i trofej u Kupu. Gošća B92 bila je Marina Maljković, trener crno-belih devojaka, koja je otkrila kakav je bio put do titule i kakva je trenutna situacija u ženskoj košarci...

Izvor: Nina Kolundžija

Sreda, 27.04.2011.

13:57

Default images

Crno-bele košarkašice su do titule došle pobedom nad Hemofarmom sa 3-0 u seriji, a Maljkovićeva ističe da je to bilo veoma teško.

Jako je teško dobiti Hemofarm, koji je jako veliki tim, tri puta zaredom. Imali su prednost domaćeg terena, ostvarile smo dve pobede u Vršcu, a potom i u Beogradu. Ono što je meni pravo zadovoljstvo da su ljudi mogli da uživaju i da vide konačno iz ove tri utakmice i one u finalu Kupa pravu žensku košarku i uzbudljive utakmice”.

Partizan je prošle godine osvojio samo titulu, a ove godine crveno-bele su otišle korak dalje i došle su do duple krune.

“Kada se uzme cela sezona, naše učešće u Jadranskoj ligi prvi put, u FIBA kupu, kada je evropsko takmičenje u pitanju, i Kup i prvenstvo, ne mogu reći da sam bilo čime nezadovoljna. Uspešna sezona je iza nas, ovo je treća dupla kruna u istoriji ženske košarke u Partizanu, devojke su uradile odličan posao”.

Po dolasku u Partizan, Maljkovićeva je rekla da je konačno došlo vreme da u svom gradu, u velikom klubu, pokaže nešto i u tome je sada i uspela, ali sada ističe da je još rano pričati o daljim planovima.

Nije u redu pričati sada o narednoj sezoni. Rano je, znaće se u narednom periodu, ali ono što svakako mogu da kažem je da je ovo daleko od maksimuma, da Beograd, kao ozbiljan evropski grad, zaslužuje da ima ozbiljan ženski evropski tim. Mislim da smo to i dokazale, imamo pohvale naših vrhunskih stručnjaka, da su videli sjajnu košarkašku predstavu, dve jednake ekipe, svaku sa svojim prednostima i manama. Ali, kažem, daleko je od maksimuma, Beograd to zaslužuje, i šta će biti, videćemo, u narednom periodu, a uz neko novo rukovodstvo Saveza, ja sam optimista”.

Put do duple krune nije bio lak, košarkašice Partizana su tokom sezone koja je iza nas, same kupovale karte kada su putovale na utakmice, i da su imale još veliki broj drugih finansijskih problema. Savez je pre desetak dana dobio novo rukovodsto, koje je istaklo da mu je cilj popularizacija ženske košarke, a Maljkovićeva ističe da se već vidi pomak.

Celo rukovodstvo novog Saveza, predvođeno predsednikom Draganom Đilasom, je bilo na poslednjoj utakmici finala. Sve što se dešavalo ostavlja gorak ukus, pored ogromnog zadovoljstva za uspešnu sezonu. Ali, ne želim da se vraćamo na njih, jer jednostavno, ženska košarka nije mogla gore. To je bio takav težak momenat, on traje i dan danas, ali borac sam po prirodi i mislim da dolaze bolji dani”.

Stalno kažem da osećam obavezu i odgovornost da ne budem samo trener, već da pored tog svog prvog posla, na pravi način, na svaki mogući način, koristim priliku da promovišem žensku košarku i ženski sport uopšte. Mislim da je ceo novi tim u Savezu suviše ozbiljan da bi sebi dozvolio neke propuste. Mislim da imaju puno ideja, naravno na čelu sa Anom Joković, potpredsednicom zaduženom za žensku košarku, i da ćemo u budućnosti biti svedoci lepih stvari”, rekla je Marina Maljković za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: