Dejan Bodiroga za B92: “Moramo da budemo inovatori“

Proslavljeni košarkaški reprezentativac naše zemlje Dejan Bodiroga od ponedeljka se nalazi na novoj funkciji. Posle imenovanja Dragana Đilasa za predsednika Košarkaškog saveza Srbije, Bodiroga je preuzeo mesto potpredsednika zaduženog za reprezentativne selekcije. Tim povodom Bodiroga je bio B92, a u intervjuu je istakao šta ga očekuje kao novog potpredsednika Saveza, kao i ko je za njega favorit za osvajanje titule u regionalnoj NLB ligi na završnom turniru, koji je u toku u Ljubljani...

Izvor: Milan Boškoviæ

Utorak, 19.04.2011.

17:33

Default images

Na predlog sadašnjeg predsednika, oformljen je jedan tim koji treba da se bavi svim pitanjima u Savezu, a s obzirom da smo moji saigrači i ja, tokom karijere u reprezentaciji, doprineli napretku Saveza, i svih selekcija, ovo je jedan novi način da svojim znanjem i iskustvom doprinesem radu u narednom periodu“.

Bodirogina uloga će u prvom periodu biti rad reprezentativnih selekcija, ali je on često govorio o klubovima i želji da se podigne nivo košarke i na tom nivou.

Moje zaduženje će biti celokupna muška košarka, od kadetske do seniorske reprezentacije i sve što bude u vezi sa tim. Sigurno je da treba da obratimo dosta pažnje mlađim kategorijama, i mislim da tu imamo dovoljno mesta za napredak. Moramo, kao što smo imali slučaj u prošlosti, da damo akcenat, da damo šansu mladim igračima, i u tim nekim stvarima moramo da budemo inovatori“.

Nekad smo imali situaciju da je igrač sa 17-18 godina već značajnu ulogu u svojim klubovima, a ta granica se sada pomerila. Mi sada pričamo o nekim igračima koji imaju 22 godine, da su još uvek mladi, a to ne bi smeo da bude naš trend. Tako da ćemo dosta raditi, trebaće nam i dosta vremena, ali puno puno rada nas očekuje i mislim da tu možemo da napravimo veliki pomak“.

Stalno se priča o novcu kao jedinom problemu u slučaju Košarkaškog saveza Srbije, ali je Bodiroga istakao da su postojali i drugi.

Slažem se da su finansije bile veliki problem u funkcionisanju Saveza, međutim, i sistem je bio jednaki problem. Mislim da treba postaviti jedan sistem i strukturu, odnosno, poboljšati ga. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim prethodnom rukovodstvu, jer mislim da je u jednom teškom vremenu uložio puno truda i rada, a mi ćemo se potruditi da to poboljšamo, i ako je moguće podignemo na još jedan stepenik više“.

Na klupskom nivou, u narednim danima očekuje nas ’fajnal for’ NLB lige, na kojem Partizan brani titulu, a upravo crno-beli su, prema rečima Bodiroge, favoriti za novi trofej.
Fonet
Očekujem pobedu Partizana, mislim da je blagi favorit na ’fajnal foru’, ima više iskustva od ostalih timova u ovakvom tipu takmičenja. Međutim, Budućnost i Krka su prijatno iznenađenje ove godine u Jadranskoj ligi, jer su sa jednim ’normalnim’ timom uspeli da dođu do završnog turnira i naprave dobar rezultat i prestignu timove koji su na početku lige imali na papiru jače timove“.

Bodiroga je baš Krku izdvojio kao primer kako treba raditi i u klubovima u Srbiji.

Krku sam naveo kao jedan pozitivan primer jer su napravili veoma dobre stvari ove sezone i pokazali da može sa određenim manjim budžetom, ali sa dobrim radom i planiranjem, da se napravi dobar rezultat. Isto tako, mislim da mi moramo da damo šansu mlađima, naravno, oni moraju da je zasluže, jednostavno, moramo da radimo više od ostalih da bismo imali igrače koji sutra mogu da izađu u evropske lige, da imamo vodeće igrače i da oni budu nosioci igre. To je sutra i dobrobit za našu reprezentaciju i za našu košarku“.

Za kraj, Đilas je ušao u čitavu priču u Savezu kako bi sanirao probleme koji postoje u njemu, a da upravo Bodirogu vide na duže staze vide kao čoveka koji će zapravo biti broj jedan u srpskoj košarci.

Priča se o tome, ja bih voleo da ostanemo u ovom sastavu sve četiri godine. Mislim da mnogi povezuju predsednika Đilasa sa rešavanjem finansijskih problema, ali je on pre svega jedan veliki navijač košarke, neko ko je bio na zadnja tri Svetska prvenstva i ne znam koliko Evropskih, pokazuje da voli taj sport i da prati iako do tada nije imao nikakvu funkciju. Nadam se da ćemo raditi timski, očekuje nas puno posla i, naravno, trebaće vremena da se stvari poslože na svoje mesto“, rekao je Dejan Bodiroga za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: