Pavlović za B92: "Posle pretnji i ucena - pritisak"

Generalni menadžer košarkaškog kluba Crvena zvezda Mirko Pavlović rekao je za B92 da je smešno dovoditi u pitanje njegov legalitet. Grupa od pedesetak navijača "crveno-belih“ nezadovoljna situacijom u klubu, okupila se u četvrtak na Malom Kalemegdanu kako bi uručila zahteve Pavloviću. Oni, između ostalog, traže ostavku Mirka Pavlovića i postavljanje novog rukovodstva.

Izvor: Aleksandar Kovaèeviæ

Četvrtak, 17.03.2011.

20:54

Default images

"Smešno je dovoditi u pitanje moj legalitet i moju privrženost klubu u kojem sam praktično od detinjstva i neću nikome da dokazujem ljubav kroz medije. To sam činio i kao kapiten kada sam ostajao sa trojicom saigrača na parketu pa i sada kada je ponovo teško i kada, kao ni ostali zaposleni, platu nisam dobio od juna prošle godine. Tada kada su svi napustili Zvezdu niko nije postavljao pitanje mog legaliteta, ne znam zašto se to danas čini. Biće uskoro skupština kluba na kojoj će se birati rukovodstvo pa eto svima šansa. Ružno je da bilo ko postavlja pitanje moje plate jer sam primio samo četiri u periodu od godinu dana, ali suma je tačna, iznosi 2.500 evra i dogovorena je sa tadašnjim članom upravnog odbora Kolarovom“.

Generalni menadžer "crveno-belih“ smatra da je problem nastao u decembru prošle godine.

"Sedmi zahtev se tiče "Lukoila" i to nije zahtev Zvezdinih navijača već pritisak na mene jer žele da potpišem štetno poravnanje u sporu sa Lukoilom što je bilo moje ključno razilaženje sa Ristićem i Kolarovom u decembru prošle godine. Tada sam se susreo i sa pretnjama i ucenama o čemu sam obavestio nadležne državne organe i pojedine članove skupštine kluba.“

Pavlović nije bio na Malom Kalemegdanu tokom protesta okupljenih navijača.

"Nisam bio prisutan na protestima na Kalemegdanu jer sam bio na sednici predsedništva Košarkaške lige Srbije. Razumeme zabrinutost navijača za sudbinu kluba, mi u klubu delimo ta osećanja. Ma šta govorili o meni, ja njih poštujem jer su bili tu kada je bilo najteže Zvezdi i imaju pravo da se čuje i njihov glas. Što se zahteva te grupe navijača tiče, oni nisu problem iako ih je pisao jedan član uprave kluba Dragan Ristić. Mi smo pokrenuli organizacione pripreme za sednicu skupštine kluba i u tom smislu trebalo bi u utorak u 12 da imamo sastanak sa čelnim ljudima sportskog društva Crvena zvezda, predsednikom Škundrićem i predsednikom Upravnog odbora Boričićem. Očekujem da će se skupština, na kojoj će se popuniti klupsko rukovodstvo, desiti u vrlo kratkom roku. Meni je kao i navijačima želja da se što više dobronamernih ljudi uključi u projekat ozdravljenja Zvezde.“

Prethodnih dana mnogo se govorilo o Zvezdinom igračkom kadru za narednu sezonu odnosno da li će svi igrači ostati na okupu.

"Ja sam kao generalni menadžer obavio razgovore sa igračima. Drago mi je što su svi do jednoga iskazali razumevanje za ono što se dešava i pružili mi podršku u borbi za Crvenu zvezdu. Svi igrači su odlučili da ostanu u klubu i u "crveno-belom" dresu se bore za pobedu u svakoj utakmici u Superligi. Jedini sa kojim smo raskinuli ugovor je Džamar Jang. Zvezda ima izuzetno talentovane igrače na bekovskoj poziciji i odluka kluba je da oni dobiju što više prostora za igru. Još jednom ću ponoviti da sam izuzetno ponosan na igrače što daju sve od sebe u ovoj veoma teškoj sezoni. Što se tiče Rikarda Marša, pokušavamo da prolongiram njegovu odluku. Imali smo dobra, otvoren iskren razgovor sa njim gde je on izrazio želju da ostane u Zvezdi, ponovio da mu se sviđa Beograd, navijači Crvene zvezde i nadamo se da ćemo naći rešenje.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: