Žigić za B92: "Iskoristio sam šansu na pravi način"

Nikola je od januarskog prelaznog roka, gde se pominjalo da će promeniti sredinu i ponovo se vratiti u Rasing Santander, postao glavna uzdanica trenera Mekliša. Na poslednjih pet mečeva postigao je četiri gola, a u fnalu Liga kupa sa Arsenalom, postigao je gol i imao asistenciju u pobedi svog tima od 2:1.

Izvor: Maja Nikoliæ

Ponedeljak, 28.02.2011.

15:55

Default images

"Osećaj je stvarno fenomenalan, pogotovo što mi je ovo prva godina u Engleskoj, a odmah trofej. Ovome se niko nije nadao, pa čak ni ja. Mislim da smo od samog početka utakmice više verovali u pobedu. Od četiri stopostotne šanse iskoristili smo dve. Na kraju se ispostavilo da su ta dva gola presudila."

Sigurno je svima u klubu laknulo jer zimus nisu pustili Nikolu da se vrati u Španiju, a on im sada vraća na najbolji mogući način - dobrim partijama i golovima.

"Da moje ime nije spominjano u prelaznom roku i ja bih se začudio. Jer, od kad sam u Zvezdi, u svakom prelaznom roku se moje ime spominjalo, te idem, te ne idem, te ostajem, te sam otišao... Da se sada nije spominjalo moje ime stvarno bih se malo uplašio. Ali na kraju se ispostavilo da je bilo pravo za mene da ostanem, pogotovo što mi je posle toga Mekliš pružio šansu i ja sam je na najbolji mogući način iskoristio u Ligi, i evo sad u Kupu. Ovo je stvarno velika pobeda za nas, veliki uspeh ekipe, pogotovo što smo posle 48 godina uspeli da osvojimo trofej."

Na poslednjih pet utakmica Nikola je postigao četiri gola. Od njega se isto očekuje i u narednim utakmicama, kako bi pomogao svom timu da osvoji što bolji plasman u Premijer ligi.

"Trudim se da na svakoj utakmici pružim svoj maksimum. Golovi su moj posao. Ako napadač ne daje golove, može da se kaže da ne radi svoj posao. Svaki put kad sam u šansi, pokušavaam da je iskoristim na najbolji mogući način. Ali kad protivnička odbrana obrati više pažnju na mene, moji saigrači pokušavaju da iskoriste svoj slobodan prostor i ugroze gol protivnika."
Beta, AP
Trebalo mu je dosta vremena da se uklopi u novu sredinu, ali je sve došlo na svoje i sada je srećan.

"Sigurno da sam srećan. Kada sam došao u Premijer ligu trebalo mi je dosta vremena da se adaptiram na eikpu, na stil igre, na jezik... Svakome ko dođe iz neke druge lige, treba vremena da uklopi. Sve polako dolazi na svoje. Vratio sam se u formu i na najbolji mogući način koristim svaku priliku."

Svi se nadaju i očekuju da će se reprezantacija Srbije plasirati na Evropsko prvenstvo. Ekipu Vladimira Petrovića Pižona u nastavku kvalifikacija očekuju teška iskušenja. U martu se igraju dve utakmice - sa Sevrnom Irskom na praznoj Marakani i gostovanje u Estoniji.

"Imamo kvalitet i šansu da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, ali potrebna nam je i sreća, pogotovo protiv Iraca na praznoj Marakani. Igrao sam protiv Azerbejdžana na praznom stadionu, nije bilo nimalo lako da se pobedi, a Irci su dosta kvalitetnija ekipa od njih. Koga god selektor bude pozvao, ko god bude igrao će pružiti maksimum, jer svi žeilmo da igramo na Evropskom prvenstvu."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: