Nenad Krstić za B92: "Nadam se da izbori donose boljitak"

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić pričao je za B92 o trejdu u Boston Seltikse, odnosu sa saigračima iz Oklahome, ali i o odlasku Dušana Ivkovića sa mesta selektora reprezentacije Srbije.

Izvor: Aleksa Gutoviæ

Petak, 25.02.2011.

23:20

Default images

Krstić je u četvrtak 15 minuta pre kraja roka trejdovan iz Oklahome u Boston, što je za sve, pa i za njega bio pravi šok.

„Sad je počelo da me stiže malo. Juče sam bio u šoku jer mi se to prvi put desilo u životu, a druga stvar je što ja nisam ništa očekivao. Niti sam ja tražio trejd, niti je bilo nekih glasina u novinama, ništa. Bukvalno, 15 minuta pre isticanja vremena za trejd su mi javili. Baš sam bio u šoku, ceo dan nisam mogao da verujem i onda sam putovao do Oklahome sinoć i evo sad sam u Los Anđelesu, tako da kad se sve sleglo, malo me je stigao i umor.“

Prelaskom u Boston Seltikse Krstić je dobio priliku da se bori za šampionsku titulu u NBA ligi. Iako je imao odličan odnos sa svima u Oklahomi, Kraljevčanin kaže da misli da će se bolje uklopiti u Bostonov sistem. U novom klubu Krstić će ponovo sarađivati sa Lorensom Frenkom, koji mu je bio trener u Nju Džersiju i koji je sada prvi asistent Doku Riversu.

„Što se toga tiče, ja sam stvarno prezadovoljan. Oklahoma je dobra ekipa, to je možda i jedna od boljih organizacija u NBA, ja sam to uvek govorio. Imali smo dobar tim, ali nekako nije ekipa za mene pošto ima dosta igrača koji jesu odlični igrači, ali to nije odgovaralo mom stilu igre, i nisam se baš uklapao u sve to. Mislim da će Boston, ako naravno budem dobio šansu, da će mi mnogo bolje prijati kao ekipa bez obzira što su oni odlična ekipa, što su pretendenti na titulu i što je teško kada dođe neki igrač pred kraj sezone. Biće mi teško, ali tu je prvi pomoćni trener koji je meni bio prvi trener u Nju Džersiju četiri godine, pa mislim da ću se zbog toga brže uklopiti i da ću brzo da naučim njihove akcije, napade, sistem koji igraju...“
Posle Nju Džersija i Oklahome, Krstić će sada živeti i u Bostonu, gradu za koji mnogi kažu da najviše podseća na Evropu od svih američkih gradova.

„Grad je odličan. Ja koliko sam igranjem u Bostonu mogao da upoznam grad, mnogo mi se sviđa, jedan od mojih omiljenih gradova u Americi. Mislim da ću što se toga tiče stvarno uživati, samo da mi porodica još dođe, pošto su oni ostali u Oklahomi. Međutim, ja sam pogledao raspored, i ja pola tih dana neću ni biti u Bostonu, tako da je pitanje koliko ću imati vremena baš da uživam u gradu.“

Dan nakon odlaska iz Oklahome, prva zvezda tima Kevin Durent izjavio je da će mu srpski reprezentativac nedostajati. Iako su trejdovi u NBA ligi normalna stvar, nije bilo svejedno ni Krstiću ni njegovim, sada već bivšim saigračima.

„Nisam se ni sa kim čuo iz Bostona jer nikoga ni ne poznajem nešto lično previše. Što se tiče mojih, sada već bivših saigrača, ja sam bio u šoku. Oni su 15 minuta nakon što sam ja saznao za trejd otputovali za Orlando. autobus je kretao iz hotela, ja sam sišao dole da se pozdravim sa svima. Pola igrača nije ni znalo, svi su bili kao i ja u šoku, svima je bilo žao, koliko sam ja mogao da vidim, ali nekako je taj trejd normalan ovde u NBA. Međutim, iako je to normalno, kada se desi tako nešto, opet, svi smo ljudi, bude ti žao. Ipak smo mi delili, što se kaže i loše i dobro. Ja sam ovde već treću sezonu. I meni je, bez obzira koliko sam srećan što ću biti član Bostona, i meni je žao. Juče sam bio u Oklahomi koju napuštam, tu mi se na kraju krajeva rodila i ćerka i neke lepe trenutke sam doživeo, i stvarno bi se svima zahvalio za sve ono što su urdaili za mene“.
Razovor sa kapitenom košarkaške reprezentacije Srbije nismo mogli da završimo bez pitanja o svemu onome što se proteklih dana dešava u srpskoj košarci. Krstić kaže da nije iznenađen odlaskom Dušana Ivkovića, ali se nada da će promene u Savezu doneti boljitak.

„Ja ne mogu da kažem da sam iznenađen njegovom odlukom jer sam očekivao da će se to desiti. Međutim, kada se desi, iako nešto očekuješ, opet te iznenadi u tom trenutku. Žao mi je što je tako sve ispalo, međutim ima dosta problema i u Savezu i u našoj košarci generalno. Tako da verovatno da i njemu kao čoveku koji je legenda naše košarke i koji je čovek koji ima karakter, verovatno je i njemu svega bilo preko glave. Ja znam da on kada nešto počne da radi, on to i uradi. Kada smo razgovarali, on je rekao da želi da završi taj Olimpijski ciklus. Žao nam je svima, mislim da ćemo biti dosta slabiji bez njega, bez obzira na isti tim. Mislim, on je i selektirao taj tim i da bukvalno zna da iz svakog igrača izvuče maksimum. Ja sam dosta puta pričao za Savez da uopšte ne rade kako treba, ne bih to sada ponavljao. Ja se samo nadam da će biti bolje, da će ti izbori koji su valjda sledećeg meseca doneti neki boljitak. Šta to konkretno znači, ja stvarno ne znam, ali se jednostavno nadam da će biti bolje.“

Ostaje nam da se nadamo da će se želje Nenada Krstića, velikog čoveka u svakom smislu, ostvariti, i da će se Srbija predvođena momkom sa NBA prstenom u Litvaniji 18. septembra okititi zlatom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: