Felipe Rejes za B92: „Partizan je opasan“

Košarkaši Partizana u četvrtak od 20:45 u beogradskoj Areni igraju peti meč Top 16 faze Evrolige protiv madridskog Reala.

Tom prilikom, kapiten španskog kluba Felipe Rejes u ekskluzivnom intervjuu za B92 govori o velikom poštovanju koje ima za navijače Partizana, mogućnosti da Real posle mnogo godina dođe do Fajnal fora, ali i o tome koliko mu se dopada Beograd...

Izvor: AY

Sreda, 23.02.2011.

22:54

Default images

Kakva su tvoja očekivanja pred sutrašnji meč? Real je dobio sve četiri utakmice u Top 16 i obezbedio jedno od prva dva mesta u grupi... Sa druge strane, Partizan je izgubio na sva četiri susreta i veruje se da ovaj duel nikome ne znači previše...

„Nemam iluzija da će nas Partizan pustiti, siguran sam da će utakmica biti teška. Oni su izgubili sva četiri meča u Top 16 fazi, ali upravo to će im dati dodatnu motivaciju da poslednji put obraduju domaću publiku, koja to i zaslužuje. To što su izgubili oba meča u Beogradu znači da će pokušati da se „iskupe“ pred domaćom publikom, koja je odlična i koja je uvek uz njih. Verujem da će biti veoma opasni, baš zato što znaju da imaju podršku hiljada vatrenih navijača“.

Partizanova publika je odista poznata svima kao veoma verna i vatrena...

„Da, upravo na to mislim. Fantastičan je osećaj kada imate navijače zbog kojih vam je puno srce, kada znate da će vas bodriti svih 40 minuta, da će sve vreme biti na nogama. Svako ko igra za Partizan mora biti ponosan. Nama, kao protivnicima, svakako nije prijatno da se nađemo usred takve atmosfere, ali kao košarkaš sve to izuzetno cenim i presrećan sam kad vidim da je košarka toliko popularna i bitna kao sport bilo gde. Tada je stvarno uživanje igrati“.

Real je u dosadašnjoj fazi Top 16 pružao dobre partije. Veruješ li da je konačno došlo vreme da ponovo odete na Fajnal for?

„Ostalo nam je mnogo toga, nismo još ništa uradili. Jedino što smo postigli je obezbeđen prolazak u Top 8, a još se ne zna ni da li ćemo biti prvi u grupi, mada nam je to cilj. Tek posle toga nam predstoji prava prepreka, pošto nas mogu sačekati mnoge veoma jake ekipe, koje takođe igraju odlično. Nikada nikome nije lako u eliminacionoj fazi takmičenja. Svaka utakmica će zahtevati veliki trud sa naše strane i ni u jednom trenutku nećemo smeti da se opustimo, a tako se javlja i pritisak. Ipak, imamo samopouzdanja i mislim da trenutno igramo dobro i da bismo mogli da ostvarimo dobre rezultate do kraja sezone“.

Ovo nije tvoja prva poseta Beogradu. Kakve si utiske do sada stekao o glavnom gradu Srbije?

„O, da, bio sam ovde više puta i mislim da je grad predivan, veoma domaćinski. Nažalost, nisam stigao da obiđem grad kako treba, pošto tim ima strog raspored i fokus je uvek na treninzima, a zna se da dolazimo poslovno i da igramo. Najbolje svakako poznajem Pionir, pošto mi ta hala uvek ostavi najjači utisak, ali mi se takođe veoma sviđa i centar grada, stare zgrade i prijatna atmosfera na ulicama. Voleo bih da imam više vremena za obilazak“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: