Miloš Teodosić za B92: "Priznanje mi dosta znači"

Miloš Teodosić imenovan je za najboljeg evropskog košarkaša u 2010. godini od strane FIBA Evrope. Plej Olimpijakosa za B92 je izjavio da mu ta nagrada dosta znači, ali da su za nju još zaslužni njegovi saigrači i trener Ivković. Osim toga, u intervjuu za B92 Teodosić govori o nastavku sezone i želji za trofejima, pobedi nad Panatinaikosom, odnosu sa Vasilisom Spanulisom, ali i o odlasku Dušana Ivkovića sa mesta selektora reprezentacije Srbije.

Izvor: Saša Ozmo

Petak, 18.02.2011.

17:57

Default images

„To priznanje mi zaista mnogo znači, mada u ovom trenutku još možda nisam svestan koliki je to uspeh. Moram da se zahvalim svojim saigračima u reprezentaciji i u klubu, kao i treneru Ivkoviću koji je bio tri godine uz mene. U svakom slučaju, moram da nastavim da igram na istom nivou kako bih opravdao priznanje“.

Plej Olimpijakosa kaže da Pirejcima za sada sve ide po planu i misli da ove sezone mogu da naprave vrhunski rezultat.

„Svakom igraču su važnije timske nego individualne titule. Posle pobede nad Valensijom (85:79), mislim da smo vrlo blizu prolaska u Top 8, sada je samo pitanje da li sa druge ili sa prve pozicije. To će se verovatno znati posle meča sa Ulkerom. Prvi cilj smo ostvarili – plasman u finale Kupa, prvi smo u šampionatu, za sada ide sve po planu, ali do najvažnijih i urakmica ima još mnogo vremena. One su naravno i najlepše za igranje. Ako nastavimo da radimo u istom tempu, mislim da možemo da napravimo sjajan rezultat ovde godine“.

U prvom velikom derbiju ove sezone Olimpijakos je savladao PAO u gostima 68:61, što može da ima velikog uticaja na dalji tok takmičenja u grčkoj A-1 ligi.

„Prednost domaćeg terena dosta znači, pogotovo u grčkom šampionatu i plej-ofu. Naravno da nam ta pobeda znači rezultatski, ali mislim da nam je značajnija na psihološkom. Za manje od mesec dana igramo finale Kupa sa Panatinaikosom, to će biti prvo ovosezonsko finale i mislim da moramo kvalitetno da se spremimo“.
Po dolasku Vasilisa Spanulisa mnogi su prognozirali da se Teodosić i on neće baš najbolje slagati na terenu, ali i van njega. Plej srpske reprezentacije rekao je da te priče ne mogu biti dalje od istine.

„Bili je moj cimer, između ostalog, i mislim da imamo izvanrednu saradnju na i van terena. Spanulis se sjajno uklopio u našu ekipu i pre sam uvek govorio da bi Bilija više voleo kao saigrača nego protivnika. On je izvanredan igrač, na to ne treba trošiti reči“.

Najbolji plej Svetskog prvenstva u Turskoj još jednom se osvrnuo na odlazak selektora Dušana Ivkovića.

„Zaista sam razočaran jer je Duda bio nosilac naše generacije, najbolje je znao kako da se ophodi sa nama. To je gubitak pre svega za srpsku košarku, ali i za nas igrače. Mi smo mladi košarkaši koji još dosta toga treba da nauče da bi igrali kvalitetnu i ozbiljnu košarku za kakvu imamo potencijal. Tako da je Dudin odlazak ipak najveći gubitak za nas. I Novica je rekao – mi svi razumemo Dudu i njegov potez, nije mogao za sve sam da se izbori. Sada će biti dosta teško, ali i dalje imamo najperspektivniju ekipu u Evropi, treba da se borimo i da na EP u Litvaniji ponovo pokažemo pravo lice“, kaže ’Teo’ za B92.

Za kraj, Teodosić je rekao da je „želeo i želi Dudu na mestu selektora“, a da o njegovim eventualnim naslednicima ne bi želeo da polemiše, kao da ni o tome nije razgovarao sa saigračima iz nacionalnog tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: