Ivan Obradović za B92: "Možemo na EP"

Ivan Obradović je dugo godina igrao za Partizan, iz kojeg je prešao u Saragosu. Sjajnog levog beka tada je u svojim redovima želeo Ajaks. To se, po holandskim medijima, nije promenilo. Skauti ponovo gledaju mečeve našeg reprezentativca, koji se nedavno oporavio od teške povrede kolena. Počeo je da igra za Saragosu i odmah dobio šansu i kod selektora Petrovića na prijateljskom meču sa Izraelom, koji je naša selekcija dobila sa 2:0.

Izvor: Nikoliæ Maja

Četvrtak, 17.02.2011.

16:04

Default images

Ivan Obradović je već dve godine na meti Ajaksa. Za poslednje interesovanje skauta, saznao je slučajno, iz novina.

"Iznenađen sam, jer je i pre potpisivanja za Saragosu postojala neka priča za Ajaks, nije se sve završilo kako sam planirao, ali posle dve godine i dalje sam im interesantan, i to prija, ako je isitina. Nisam razgovarao sa mojim menadžerom o tome, niti mi je bilo šta o tome rekao, tako da za sada ostaje na tome iz novina, ne mogu ništa više o tome kažem, ali mi je drago zbog toga", rekao je Obradović.

Od kako je prešao u Španiju, Obradovića su mučile povrede. Sada je, izgleda, i tome došao kraj.

"Osećam se dobro, imao sam par pehova prošle sezone, kada sam došao u Saragosu, ali evo ove sezone sve ide kako treba. Igram i ne igram, manje - više, na poslednjoj utakmici sam se nametnuo i nadam se da ću i za vikend protiv Atletiko Madrida dobiti šansu i početi utakmicu".
fss.rs
Obradović je bio deo tima koji se nije proslavio na SPu Južnoj Africi. Posle šampionata nije bio pozivan u tim. Novu priliku dobio je od novog selektora.

"Raduje me što sam ponovo u timu. Proveo sam dve, dve i po godine u reprezentaciji sa Radomirom Antićem, bilo mi je super, to je stvarno jedno lepo iskustvo. Kod novog selektora se nisam nametnuo, nije me bilo na jednoj prijateljskoj utakmici, i nije mi bilo drago zbog toga, ali evo opet sam tu, sa svojim drugarima. Prijala mi je ova nedelja u Izraelu, igrao sam 15-ak minuta, sasvim sam zadovoljan i nadam se da ću biti pozvan i za naredne kvalifikacione utakmice".
Srbija je praktično bez šansi za plasman na Euro, mada ima i onih koji ne misle tako. Obradović spada među optimiste.

"Fudbal je to, sve je moguće, pokazali smo na ovim prijateljskim utakmicama da možemo da igramo dobro. I van terena se dobro slažemo, bitno je da je atmosfera dobra. U narednim utakmicama imamo dobru šansu, sve zavisi od nas. Bodovna razlika nam ne prija, ali imamo kvalitet, to je ekipa koja se poznaje, igrali smo zajedno na Svetskom prvenstvu, par igrača se promenilo, ali sve je to isto. Sa ovim pobedama je samopouzdanje poraslo, tako da ćemo u naredne kvalifikacione mečeve ući dosta spremni, verujem da može da se ode na Evropsko prvenstvo".

Obradović je igrao u Srbiji, sada je u Španiji, možda će karijeru nastaviti u Holandiji. Osim nekoliko očiglednih razlika, on smatra da je fudbal svuda isti.

"Stadioni su puniji, bolji su tereni, nema velike razlike u treninzima, ali ima dosta kvalitetnih igrača, novac je tu presudan. Mi imamo dosta kvalitetnih mladih igrača u Srbiji, ali treba dosta ulagati u njih i izvesti ih na pravi put. Španci po kvalitetu nisu nešto preterano bolji od nas", rekao je Ivan Obradović za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: