Andrea Fišbaher za B92: “Da se ponovi Vankuver“

Austrijanka Andrea Fišbaher prošle godine je napravila veliko iznenađenje osvajanjem zlata u superveleslalomu na Zimskim Olimpijskim igrama u Vankuveru. Sada, godinu dana kasnije, Fišbaherova želi da osvoji najsjajnije odličje na Svetskom prvenstvu u Garmiš-Partenkirhenu. U razgovoru za B92 austrijska skijašica je otkrila kako su izgledali njeni prvi koraci na skijama i kakva su joj očekivanja do kraja sezone...

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Ponedeljak, 07.02.2011.

13:49

Default images

Iako bi se za dalju rođaku Hermana Majera očekivalo da je deo njene odluke da postane skijašica počivao na tome da u porodici ima jednog od najboljih skijaša ikada, Fišbaherova kaže da takav nije slučaj.

Počela sam da skijam sa tri godine, a već sa pet sam znala da želim da budem skijašica kada odrastem. U Ebenu, mestu gde živim, imamo skijaški klub i vrlo rano sam počela da skijam sa ostalim članovima. Posle osnovne škole krenula sam u srednju skijašku školu i tamo sam trenirala, ali i u svom klubu i sve je tako krenulo“.

Najveći uspeh u karijeri Fišbaherova je ostvarila u Vankuveru, gde je uspela da u superveleslalomu nadmaši veliku favoritkinju Lindzi Von, a kaže da takav rezultat nije očekivala.
andrea-fischbacher.at
Osećala sam se neverovatno, nisam mogla da verujem šta sam uspela. Uvek verujem da ako odskijam dobro mogu da pobedim, i potajno sam se nadala dobrom plasmanu. Mislila sam da će mi Lindzi biti pretnja, ali sam imala zaista savršenu trku tog dana i veliki san mi se ostvario“.

U dosadašnjem delu sezone austrijska skijašica je imala promenljive rezultate, ali ističe da je relativno zadovoljna postignutim.

Mislim da sam postigla solidne rezultate, nisu onakvi kakve sam želela, ali sam sve bolja i bolja. Uživam u skijanju, dajem sve od sebe i nadam se da ću se do kraja sezone vratiti na podijum“.
andrea-fischbacher.at
Fišbaherova, ipak, najviše očekuje od predstojećeg Svetskog prvenstva u Garmiš-Partenkirhenu. Na prošlom planetarnom šampionatu osvojila je bronzu u superveleslalomu, a sada se nada da će ponoviti trku iz Vankuvera.

U Garmišu želim da mi se ponovi Vankuver. Želja mi je jedna od medalja, ali se nadam da ću ponovo biti u stanju da odskijam odličnu trku“, rekla je Andrea Fišbaher za B92.

Na sajtu B92 ste već mogli da pročitate intervjue sa Ivicom Kostelićem, Klausom Krelom, Marliz Šild i Akselom Lundom Svindalom, a narednih dana možete da očekujete još intervjua sa najboljim skijašicama današnjice...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: