Klaus Krel za B92: “Želim Kristalni globus u spustu“

Uz Kicbil, jedna od najlegendarnijih trka u celom kalendaru Svetskog kupa u alpskom skijanju za muškarce je Vengen. U švajcarskom ski-centru sredinom januara u spustu je trijumfovao Austrijanac Klaus Krel i to baš kada to od njega niko nije očekivao. Krel u kratkom intervjuu za B92 ističe koliko je zadovoljan svojom sezonom i šta očekuje do kraja Svetskog kupa i na Svetskom prvenstvu u Garmiš-Partenkirhenu...

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Subota, 29.01.2011.

11:54

Default images

Do ove sezone Krel je imao samo dva trijumfa, koje je ostvario u sezoni 2008/09, ali je od početka ovogodišnjeg Svetskog kupa počeo sa nizom solidnih rezultata koji su kasnije krunisani pobedom u Vengenu. Upravo ta pobeda je Austrijancu dala veliko samopouzdanje i veruje da su fantastični rezultati tek pred njim.

Ove godine mi je mnogo prijatnije na skijama, a pobeda u Vengenu mi je dala veliko samopouzdanje i zbog nje se osećam fantastično. Srećan sam što me je dovela u ovu poziciju, da sam jedan od favorita i sada se više radujem svakoj predstojećoj trci. Osećam se odlično i videćemo kako će se odvijati sve do kraja sezone“.
Beta
Iako se samo u Vengenu ove sezone našao na pobedničkom postolju, austrijski skijaš ističe da je veoma zadovoljan rezultatima koje je ostvario od prošlog oktobra.

Mislim da sam imao dobre rezultate i neke zaista odlične trke. Ipak, nisam imao mnogo sreće, napravio sam nekoliko manjih, ali i većih grešaka, ali sam na svakoj trci imao odličnu brzinu. Zato mislim da na svakoj od narednih trka mogu da se borim za podijum, a taj osećaj mi je veoma važan“.

U naredna dva meseca na programu su preostale trke ovogodišnjeg Svetskog kupa i Svetsko prvenstvo u Garmiš-Partenkirhenu, a Krel ima velika očekivanja u oba takmičenja.
Beta
Teško je bilo šta predvideti, za sada razmišljam od trke do trke, jer mi je važno da svakog vikenda ostvarim dobar plasman. Ipak, potajno se nadam da bih mogao da osvojim mali Kristalni globus u spustu. Ako nastavim sa dobrim rezultatima, imaću dobru šansu za to. Na Svetskom prvenstvu mi je cilj medalja i samo ću o tome razmišljati kada za to dođe vreme“, rekao je Klaus Krel za B92.

Na sajtu B92 već ste mogli da pročitate intervju sa Ivicom Kostelićem, a narednih dana možete da očekujete još intervjua sa najboljim skijašima, ali i skijašicama današnjice...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: