Željko Obradović za B92: "Sad nemamo pravo na kiks"

U prvom ovosezonskom grčkom derbiju košarkaši Olimpijakosa pobedili su Panatinaikos u gostima sa 65:61. Trener ‘zelenih’ Željko Obradović u intervjuu za B92 kaže da je Olimpijakos zasluženo pobedio njegov, povredama oslabljeni tim, govori o narednim iskušenjima, ambicijama u Evroligi, kao i o odnosu sa navijačima.

Izvor: IV SO

Četvrtak, 13.01.2011.

18:20

Default images

“To je utakmica o kojoj se govorilo od početka sezone, svi su čekali derbi s obzirom da je ove godine zaista velika razlika između dvojca PAO-Olimpijakos i ostalih timova u grčkoj ligi. Pripremali smo utakmicu u teškim uslovima – Dijamantidis je igrao bez ijednog treninga u prethodna četiri dana, Perperoglu je takođe imao probleme, a Batist i Nikolas su se tek oporavili posle povreda. Sve je to uticalo na meč, ali mislim da je Olimpijakos zasluženo pobedio. Odigrali su pametno, pogotovo u poslednja dva minuta koja su i odlučila pobednika. Čestitao sam im na konferenciji za štampu, dobili su bitnu utakmicu, ali ima još mnogo da se igra. Izvući ćemo pouke iz poraza i nadamo se da ćemo sledeće važne utakmice dočekamo zdravi i spremni“.

’Zelene’ čeka naporan raspored, ali Obradović je uveren da će njegov tim reagovati na pravi način.

„Više nemamo pravo na kiks, moramo da vodimo računa o tome, ali verujemo u sebe i to je najvažnije. Već u petak putujemo u Larisu gde igramo sa Paneliniosom, u utorak putujemo u Litvaniju na meč Evrolige, a onda narednog petka idemo u Solun na meč sa PAOK-om, što je uvek teško gostovanje. Mislim da je dobro za tim što imamo tri putovanja u nizu jer će ekipa odreagovati posle poraza na pravi način“.
Trener Panatinaikosa kaže da njegov tima ima velike ambicije u Evroligi.

„Probaćemo da osposobimo bolesne igrače ili da propuste neku manje zahtevnu utakmicu. Akcenat će biti na meču Top16 faze EL protiv Lijetuvos Ritas jer tu imamo najveće moguće ambicije. Osim njih, tu su i Unikaha i Kaha Laboral, sve je moguće. Mislim da postoje male razlike među timovima u EL. Imajući to u vidu, moramo u svaku utakmicu da uđemo maksimalno koncentrisani i sa ogromnom željom jer ona dovodi do toga da se igra dobro i da se pobeđuje“.

Srpski stručnjak nema zamerku na igre svog tima u proteklom delu sezone.

„Izuzetno sam zadovoljan dosadašnjim tokom sezone, mislim da igramo dobru košarku – dobili smo 20 od 24 utakmice. Ono što je najvažnije, u svim utakmicama koje smo izgubili nisu bili kompletni. Marić je već dva meseca povređen i verovatno će biti i naredna dva. Desilo se da Batist pauzira, da Nikolas mesec i po dana ne trenira i sve to je i te kako uticalo. Zato je moja želja da budemo svi zdravi i onda mislim da imamo velike šanse u svim takmičenjima“. Obradović naglašava da je odnos navijača i tima na najvišem nivou.

„Navijači prepoznaju sve što je ekipa uradila prethodnih i šta radi ove godine. Znaju kako se ponašamo i kako treniramo, tako da sa te strane nije nikada bilo problema – odnos između tima i navijača je fantastičan. Kada god napravimo dobar rezultat, njihova je velika uloga. Veoma sam ponosan na atmosferu koja je bila na derbiju, bila je samo jedna incidentna situacija. Znam da su huligana koji je pogodio bakljom Papalukasa sami navijači predali policiji. Pokazali su da umeju da se ponašaju i da je utakmica bila dobro organizovana“.



Za kraj trener ’zelenih’ objašnjava spektakularni koš koji je postigao na treningu.

„Objašnjavao sam pomoćnom treneru kako je Lebron Džejms dao koš na jednoj utakmici. Probao sam da mu objasnim i šutnuo loptu na način na koji je on šutnuo i desilo se da uđe“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: