Žarko Šešum za B92: "Sa Rumunima za prolaz"

Do početka Svetskog prvenstva za rukometaše u Švedskoj ostalo je još četiri dana, tenzija je sve veća, a reprezentacija Srbije takmičenje počinje 14. januara utakmicom sa Alžirom. Levi bek ‘Orlova’ Žarko Šešum u intervjuu za B92 govori o pripremnom periodu i potrebi da se igra više odvija preko krila, analizira rivale Srbije u grupi C i upozorava da premijera sa Alžirom može da bude nezgodna.

Izvor: Saša Ozmo

Nedelja, 09.01.2011.

21:37

Default images

Šešum je rekao da reprezentativci mogu da budu zadovoljni načinom na koji su odrađene pripreme i dodao:

“Ipak, ostaje nam još četiri dana do početka i to vreme ćemo iskoristiti isključivo za rad. Srećni smo jer smo, samo da ne izbaksuziram, svi zdravi. Radili smo mnogo na odbrani i na protoku lopte u napadu u proteklih desetak dana i mislim da to izgleda dosta dobro. Trebalo bi da ostanemo na sadašnjem nivou i da malo pojačamo kaka prvenstvo bude odmicalo“.

Na poslednjim velikim takmičenjima stekao se utisak da Srbija nema dovoljno razvijenu igru na krilnim pozicijama, te da se sve svodi na bekove.

„Naša krila (Ivan Nikčević, Dobrivoje Marković, Rajko Prodanović) su vrlo kvalitetna i moramo više da ih koristimo. Neću da kažem da ih do sada nismo koristili, ali imamo brza krila koja su sposobna da realizuju šanse koje im se ukažu. Moramo da držimo širinu u napadu što olakšava posao i bekovima, ali posebno da koristimo krila u većoj meri“.
Srbija se na SP nalazi u grupi C sa Danskom, Hrvatskom, Alžirom, Australijom i Rumunijom.

„Imamo izuzetnu tešku grupu, o Hrvatima i Dancima ne treba trošiti reči. Svi nas svrstavaju sa Rumunima kao konkuretnima za treće mesto koje vodi dalje i mislim da će ta poslednja utakmica biti odlučujuća. Naravno, nećemo se predvati protiv Hrvatske i Danske jer sve je moguće u današnjem rukometu. Australija je jedna rukometno ’simpatična’ zemlja i tu ne bi trebalo da imamo problema. Ukoliko dobijemo prve dve utakmice, idemo na Hrvate i Dance da damo sve od sebe i da probamo da osvojimo koji bod“.

Prvi meč Srbija igra sa Alžirom 14. januara.

„Prva utakmica je vrlo nezgodna i moramo da budemo oprezni. Alžir nema mnogo poznate rukometaše, nekoliko ih igra u Francuskoj, ali afričke zemlje imaju urođenu požrtvovanost. Dosta su agresivni, brzi, igraju ’prljavo’ i odlikuju se ’divljim’ odbranama, često igraju presing. To mže da bude nezgodno ukoliko se uđe u njihov ritam, ali mislim da smo psihološki spremni za njih i da bi uspešno trebalo da preskočimo prvi stepenik“.

Na kraju, Šešum je ostao dosledan obećanju koji su dali igrači i nije želeo da prognozira krajnji domet srpske selekcije. Rekao je da može da obeća jedino borbenost i da će ’Orlovi’ dati sve od sebe kako bi zabeležili što bolji rezultat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: