Dejan Bodiroga za B92: "Prija mi priznanje"

Legendarni srpski košarkaš Dejan Bodiroga bio je gost „Sportskog pregleda“ televizije B92.

Bodiroga je nedavno izabran za najboljeg srpskog sportistu u protekloj deceniji po izboru posetilaca sajta B92, kao i za najboljeg igrača Evrolige u istom periodu.

Bodiroga je u razgovoru za našu kuću govorio o mogućnosti da u jednom momentu uđe u Košarkaški savez Srbije, kao i današnjim uslovima za treniranje košarke.

Izvor: B92

Sreda, 05.01.2011.

23:55

Default images

Bodiroga je rekao da mu prijaju priznanja i po završetku karijere, pogotovo kada su osvojena u jakoj konkurenciji kakva je među srpskim sportistima.

Dok sam igrao, očekivao sam neke nagrade, dok je trajala karijera. Sad kada je treća godina kako sam završio karijeru, u svakom slučaju prija mi i drago mi je zbog priznanja. Zahvaljujem se posetiocima sajta i svima koji su glasali jer biti sportista decenije u Srbiji gde ima puno sportista koji mogu da ponesu taj epitet najboljeg, mislim da je to velika stvar“, rekao je Bodiroga.

Bivši reprezentativac je rekao da postoji mogućnost da uđe u Košarkaški savez Srbije.

To je dosta aktuelno zadnjih meseci, ima dosta ljudi iz košarke koji bi me rado videli u KSS. Međutim, ja nisam o tome ozbiljno razmišljao niti sam sa bilo kim razgovarao ili pregovarao, to je za sada samo ideja. Voleo bih da KSS, bilo ko da ga preuzme, da se košarka vrati na ono što je bila. Košarka je ipak naš najtrofejniji sport i uprkos dobrim rezultatima, ona je ipak upala u jednu situaciju u kojoj nismo navikli da bude“, smatra Bodiroga.

Za razliku od nekih ranijih vremena, za treniranje košarke je danas neophodno znatno više sredstava i ulaganja. Bodiroga smatra da to ne mora da bude prepreka, ali da bi organizacija svakako trebalo da bude bolja.

Ja mislim da neko ko voli da igra košarku i ima ljubav prema njoj, mislim da tu zaista ne postoji prepreka. Naravno sve to može da bude bolje i organizovanije. Moja generacija je igrala basket najviše napolju na terenima, nije nam bila potrebna ni članarina ni organizacija. Kasnije je potrebno, kada uđete u neki klub. Mislim da je ta želja najvažnija i da tu nema prepreka“, rekao je Bodiroga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: