Duško Savanović za B92: "Prezadovoljan sam 2010. godinom"

Košarkaš Valensije i reprezentacije Srbije, Duško Savanović, našao se u fokusu medija nakon što je trojkom sa devet metara u susretu sa Olimpijom, praktično odveo špansku ekipu u Top 16 fazu Evrolige. Savanović je za B92 govorio o protekloj godini i uspesima koje je ostvario sa klubovima i reprezentacijom.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.12.2010.

15:23

Default images

Savanović je opisao kako je izgledala poslednja akcija Valensije u kojoj je postigao pobedonosnu trojku.

Jako me je radovalo što sam ubacio, nema dalje priče o tome da li sam srećan zbog toga ili ne. To je bio šut koji nije ostavljao mnogo alternativa, bio je sekund i po do kraja, trebalo je da se reši. Potrefilo se tako da sam primio loptu, šutirao i ona je ušla“, rekao je Savanović.

Srpski reprezentativac je rekao da zadovoljstvo u klubu neprekidno raste od dolaska Svetislava Pešića na mesto trenera.

Iskreno, mislim da su svi prezadovoljni. Nemam direktne kontakte sa upravom, ali verujem da jesu, vidim to po njihovim izrazima lica, gestikulacijama. Posle onakvog tragičnog starta, mogu da budu prezadovoljni. Zaređali smo devet pobeda zaredom. Odjednom smo „skočili“ i smatram da zaslužujemo da budemo tu gde jesmo. Sreća nas u početku nije pogledala, kada su u pitanju povrede. Sve sa dolascima igrača, uklapanjem i najtežim rasporedom u istoriji kluba. Ja nisam čuo da jedan tim ima takav raspored kakav smo mi imali. Kada se sve to skupi u jedno, gori početak nije mogao da bude, ali se opet na kraju sve to vratilo na svoje mesto“.

Savanović se i osvrnuo na prethodnu godinu i sezonu.

Ja mislim da svi u sportskom svetu, košarkaši, fudbaleri i ostali, godinu gledaju ne kalendarski već sezonski. Meni je godina od septembra do maja. Ako gledamo kalendarski, prvu polovinu sam proveo u Sevilji gde je bilo prelepo, to je što se tiče profesionalnog dela. Privatni plan i da ne pominjem, dobio sam dete, to je najlepši deo mog života. Imao sam dobru sezonu sa Seviljom, Svetsko prvenstvo sa reprezentacijom je moglo i bolje da prođe. Generalno sam prezadovoljan, sve je to na jako visokom niovu, koji ja želim da budem“, rekao je Savanović.

Košarkaš Valensije je rekao da ne gleda previše u budućnost, da je više vezan za aktuelni trenutak.

Ne bacam misli previše daleko, više sve gledam svakodnevno. Probaću da odigram što bolje i zdravije ovu sezonu. Ako budem potreban reprezentaciji, odazvaću se, biću tu. Nadam se da ću sledeće godine moći da kažem isto, da budem zadovoljan Valensijom, medaljom sa reprezentacijom ili u nekom drugom klubu“, zaključio je Savanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: