Ivanović za B92: "Neka 2011. bude približno ovakva"

Srpski reprezentativac Branislav Ivanović našao se u idealnom timu Premijerlige u izboru Asocijacije profesionalnih fudbalera, u ponedeljak si i u izboru portala goal.com uvršten je u idealnih 11. Ivanović za B92 govori o Čelsiju, reprezentaciji, novom ugovoru, godini za nama i planovima za sledeću.

Izvor: B92

Utorak, 21.12.2010.

15:12

Default images

Koliko ti znače ta priznanja?

Priznanja za igrače su lepa, ali je od naših ličnih uspeha i ambicija mnogo važnija ekipa. Sve je podređeno klupskom kvalitetu i uspesima. Svakako, svako prizanje prija ali je tim na prvom mestu, on ti omogućava i da dođeš do ovakvih stvari i ja sam svojoj ekipi veoma zahvalan.“

Veliki derbi Čelsi – Mančester Junajted planiran za nedelju odložen je zbog lošeg vremena, da li je to dobro za tvoju ekipu?

Prošle godine smo igrali jako dobro oko Božića i u januaru, sada jesmo imali pauzu ali smo dobro radili i verujem da ćemo biti u formi u utakmicama koje su možda i najvažnije u celioj sezoni. odgovarao nam je slobodan vikend, radili smo naporno, podigli nivo fizičke spreme i verujem da ćemo biti onakvi kakvi smo bili na početku sezone i kakvi bi trebalo da budemo i na kraju sezone.“
Beta
U osmini finala Lige šampiona Čelsi je na žrebu dobio ’na papiru’ najslabijeg rivala, danski Kopenhagen. London i dalje sanja titulu prvaka Evrope, da li ste zadovoljni prvom preprekom?

Mislim da je svaki tim koji se nađe u najboljih 16 ekipa u Evropi veoma kvalitetan. Nije važno što nemaju zvučno ime, imaju izuzetno kvalitetan sastav.

Mi nismo mogli da biramo, prošle godine smo u osmini finala dobili Inter, sada je protivnik manje opasnog imena ali mislim da sreća u tom prvom krugu ne znači ništa. Cilje je daleko, Kopenhagen je potrebno shvatiti ozbiljno ali jesmo zadovoljni žrebom.“

U britanskom dnevnom listu Independent pojavila se informacija da si se dogovorio sa upravom kluba o novom trogodišnjem ugovoru. Da li je ta vest tačna?

Iskreno, nisam još ništa povodom toga ni pričao, mislim da nije trenutak, najbitnije je da se tim vrati. Ja ću sa ljudima iz kluba razgovarati, videćemo u narednim mesecima, mislim da ćemo se dogovoriri ali još ništa nije blizu dogovora.“
Beta
U Premijer ligi ove jeseni igra šest internacionalaca iz Srbije. Pored Branislava Ivanovića, u Mančesteru su Vidić i Kolarov, Nemanja igra za Junajted, Aleksandar za Siti, u Birmingemu je Nikola Žigić, u Vulverhemptonu Nenad Miliajš, a u Liverpulu Milan Jovanović. Da li su Englezi upoznali srpski fudbal i kakvo je mišljenje o našim igračima?

Mislim da smo pokazali mi koji igramo ovde da igramo kvalitetan fudbal i da možemo da doprinesemo Premijer ligi. Verujem da i mi koji smo tu duže i momci koji su tek stigli možemo da napredujemo i da damo još više ostrvskom fudbalu. To je priznanje i nama i našem fudbalu, ali i našoj zemlji. Jesmo zadovoljni ali očekujem da svi budemo na još višem nivou.“

Za kraj, završna ocena godine za nama i šta očekuješ od sledeće?

Pamtiću 2010. kao jednu izuzetno uspešnu godinu na klupskom nivou, osvojili smo duplu krunu. Pamtiću je i po Mundijalu koji je veliko iskustvo za mene. Možda ostaje mali ’zarez’ što rezultat nije bio bolji ali je sam plasman veliko priznanje za svakog igrača.
Od 2011. očekujem da bude približno uspešna kao ova, da na klupskom nivou pokušamo da napravimo korak dalje u Ligi šampiona, a što se reprezentacije tiče očekujem da se vratimo na pobednički kup što svi i želimo
.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: