Bogdan Obradović za B92: "Đoković je vođa ekipe"

Do finala Dejvis kupa između Srbije i Francuske ostalo je još skoro dve nedelje, a tenzija raste svakim novim danom. Selektor reprezentacije Srbije Bogdan Obradović u intervjuu za B92 govori o problematičnoj prodaji karata, izboru Tipsarević ili Troicki, analizira tim ’trikolora’ ističe značaj publike i kaže da Đoković neće imati problema sa umorom kao što je to bio slučaj u okršaju sa Češkom posle US opena.

Izvor: Saša Ozmo

Ponedeljak, 22.11.2010.

21:11

Default images

U javnosti se mnogo prašine diglo oko podele karata, s obzirom da je u prodaju pušteno samo oko pet hiljada kompleta karata. Obradović objašnjava o čemu je reč.

„Pre svega, zbog pravila o bezbednosti ITF-a bili smo prinuđeni da smanjimo kapacitet Arene za nekoliko hiljada. Takođe, sponzorima pripada određeni kontigent karata, još neke su unapred rezervisane, a Teniski savez Srbije obezbedio je ulaznice za sve svoje registrovane igrače. Meni je veoma žao što nemamo neku veću dvoranu kako bi svi koji žele mogli da gledaju finale sa Francuzima, ali sada će biti samo oko pet hiljada, to je najviše što je moglo da se izdvoji“.

Novak Đoković je lider srpskog tima, a Obradović još nije odlučio ko će biti ’druga tabla’ – Tipsarević ili Troicki.

„Došlo je do zabune da sam već odabrao da Troicki bude druga tabla jer su izašli spiskovi igrača na kojima je Viktor ispred Janka jer je trenutno bolje rangiran na ATP listi, ali to nužno ne znači da će on dobiti prednost. Ja ću u četvrtak, kako je i propisano, istaći ko će igrati, ali pravila su takva da mogu da promenim odluku i dva sata pred početak meča. Zbog toga će u tom aspektu biti taktiziranja. Moj savetnik Niki Pilić i ja odmerićemo situaciju, uzeti u obzir i to ko je sa druge strane mreže i donećemo odluku. Ono što mogu da kažem jeste da su i Viktor i Janko ovogodišnjim igrama i zalaganjem zaslužili da se nađu na terenu“.
Francuska ima odličnu ekipu – prvi izbor je Gael Monfis, a tu su i Simon, Lodra, Gaske itd.

„Monfis je veoma dobar i talentovan teniser, a i forma mu je u usponu u finišu sezone. Povređeni su im Conga i Beneto, ali videli smo kako je Lodra igrao u Parizu, on je kompletan teniser i sigurno predstavlja dobar izbor. Uz to, Lodra je i fenomenalan dubl igrač, od sledeće godine Zimonjićev partner, tako da će to biti i nadmudrivanje dvojice velikih prijatelja. Očekujem da će na drugoj tabli prednost dobiti Žil Simon, ali tu su i Klemon i Gaske. Sve u svemu, Francuzi imaju veoma opasan tim“.

Mnogi stručnjaci konstatuju da će puna Beogradska arena biti prednost za Srbiju, sa čime je saglasan i Obradović.

„Nama publika mnogo znači, svi smo upoznati sa time koliko je srpska publika bučna. Ljudi dolaze da nas bodre iz svih delova Srbije, a mi uvek koristimo tu energiju za dodatni motiv. Mislim da će navijači igrati značajnu ulogu, biće 12 hiljada naših, a dve hiljade Francuza i to mora da se oseti. Oni su naš peti igrač“.
Đoković i Zimonjić pobedama su započeli Masters kup u Londonu, a selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije smatra da obojica mogu daleko da doguraju.

„Zimonjić i Nestor igraju sjajno već dugo vremena, jedni su od favorita i zaista bih voleo da zavšre svoje partnerstvo jednom velikom titulom. Novak je protiv Berdiha igrao fantastično, bio je ofanzivniji i drago mi je da vidim da je igrao toliko dobro posle male krize u Parizu. Ono što je posebno bitno jeste da je proveo malo vremena na terenu, ja uvek naglašavam da je jako bitno u početnoj fazi sačuvati energiju za naredne mečeve i Novak je uspeo u tome“.

Posle US opena Đoković je bio veoma umoran i zbog toga nije igrao prvog dana u okršaju sa Češkom u polufinalu. Obradović je uveren da se to sada neće ponoviti.

„Putovao sam tada sa Novako iz Njujorka i dobro znam koliko je bio iscrpljen, ali postoji nekoliko faktora koji su drugačiji nego što je tada bio slučaj. Prvo, neće biti problema sa spavanjem jer je vremenska razlika između Londona i Beograda samo jedan sat, dok je posle Njujorka to privikavanje bilo znatno nezgodnije. Drugo, u Londonu se igra u dvorani, kao što će biti i u Areni, tako da Novak ni sa te strane neće morati da se prilagođava. Naravno, sada je kraj sezone i veliki zamor je očekivan, ali Đoković je izuzetno stabilan u glavi i motivisan je da osvojimo tu veliku titulu. Novak je svestan da je on vođa ove ekipe i da mora da ponese najveći teret“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: