Slobodan Jedoksić za B92: "Ne oseća se tenzija u Skoplju"

Velika se prašina digla u vezi sa utakmicom trećeg kola Kupa pobednika kupova između rukometašica Knjaz Miloša iz Aranđelovca i Kastriotija iz Uroševca. Oba meča igraće se na neutralnom terenu u Skoplju, a trener srpske ekipe Slobodan Jedoksić u intervjuu za B92 kaže da se u prestonici Makedonije ne oseća tenzija i da incidenata ne bi trebalo da bude.

Izvor: Saša Ozmo

Petak, 19.11.2010.

19:17

Default images

„Nema nikakvih nagoveštaja da bi se mogli dogoditi bilo kakvi incidenti. Skoplje je veliki grad i sutra se organizuje pet utakmica raznih rukometnih evrokupova. Znači, nema neke posebne tenzije, ekipa sa Kosova je u istom hotelu kao i mi i nismo primetili ništa neobično. Mislim da je cela priča malo medijski odrađena i da se na nas pokušava baciti neka tenzija. Ipak, smatram da smo uspeli da se izolujemo od toga i da razmišljamo samo o terenu i igri“.

Mnogo se govorilo o tome da li će na meču u Skoplju biti dozvoljeno prisustvo publike. Na kraju je EHF pronašao solomonsko rešenje da svaki tim povede po 50 ’prijatelja kluba’, ali taj dopis stigao je kasno i Aranđelovčanke zato neće imati podršku.

„Knjaz Miloš neće imati tih 50 ljudi, a razlog je jednostavan – preksinoć smo dobili saopštenje EHF-a u kojem se jasno kaže da se utakmice igraju bez publike i da po tom pravilu nama sleduje 20 ljudi, tj. novinara i ostale prateće ekipe. S obzirom da smo mi na put krenuli rano jutros (petak), a izmene su aktuelne od sinoć, mi nismo stigli da se organizujemo. U celoj toj priči ne želimo da preuzimamo na sebe odgovornost ukoliko se, ne daj Bože, bilo šta ružno dogodi na tribinama“.

"Sala je korektna, devojke pokušavaju da ostanu mirne"

Srpski tim je u petak uveče imao trening u dvorani u Skoplju i sve je prošlo u redu.

„Sala je korektna, u njoj se igraju evrokupovi i tu ništa nije sporno. Devojke su dobro odradile trening, iako smo dosta umorni od puta jer smo se šest sati vozili do Skoplja. Uslovi su optimalni za igru, hotel je u redu, sve je na nivou koji odgovara ovom takmičenju i tu nema problema“.

Jedoksić kaže da se među rukometašicama oseća izvesni inat i da nastoje da sačuvaju smirenost.

„Devojke ne pokazuju da osećaju pritisak zbog cele situacije i mislim da kod njih postoji želja da odupru svemu što se dešava i da ostanu mirne koliko je to moguće u ovom trenutku. U prethodnih nekoliko dana pokušali smo da sve te priče i glasine vezane za odigravanje utakmice ostavimo po strani, a da se koncentrišemo na naš deo posla, tj. da se što bolje spremimo i da već sutra obezbedimo prolaz u naredno kolo“.

"Favoriti smo, Kastrioti želi pomoć sa strane"

zurnal.rs
Trener Knjaz Miloša prihvata ulogu favorita, ali ističe da je Kastrioti dizanjem buke u medijima želeo da sebi obezbedi neku drugu vrstu pomoći.

„Imamo veoma malo informacija o ekipi Kastriotija. Njihova liga ima šest klubova, a oni su na drugom mestu, odmah iza Prištine. Očigledno je da se Kastrioti dobro spremao za predstojeću utakmicu i da su priče da neće doći bile samo paravan za neka dešavanja iza kulisa – oni su osmog novembra doveli tri igračice iz Prištine, koja je izgubila od Kubanja u kvalifikacijama za Ligu šampiona, tako da su se pojačali još pre deset dana. Svim tim pričama samo su želeli da skrenu medijsku pažnju na sebe i možda da dobiju ’vetar u leđa’ sa neke druge strane, Mi nosimo breme favorita, tako moramo da se ponašamo i smatram da smo kadri da se sa time izborimo“.

Knjaz Miloš igra sa znatno promenjenim sastavom u odnosu na prošlu godinu i zato su se očekivanja smanjila.

„Imamo znatno skromnije ambicije nego prethodnih godina, a razlog za to je što smo ove sezone podmladili ekipu i ostali sa malim fondom igrača. Uz to nam se desio maler da nam se povredila i ključna igračica, tako da nam je sada cilj da prezimimo u Evropi, da prođemo ovo i još jedno kolo. U ovom trenutku to bi za nas bio veoma veliki uspeh“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: