Dragan Kapičić za B92: "Kod Ivkovića postoji dobra volja"

Predsednik KSS Dragan Kapičić izjavio je za B92 da su razgovori sa selektorom Dušanom Ivkovićem protekli u pozitivnoj atmosferi.

Kapičić se u Atini sastao sa Ivkovićem, gde je u fokusu razgovora bio rad Saveza, koji bi mogao da utiče na nastavak saradnje sa selektorom.

Kapičić je istakao da je Savezu neophodna pomoć, pre svega finansijska stabilizacija, kako bi Ivković, ali i ostale selekcije, mogle nesmetano da rade.

Izvor: Miloš Todoroviæ

Petak, 12.11.2010.

13:18

Default images

Rezultati su, po mom mišljenju, pozitivni. Razgovaralo se o svemu i što je dobro i što nije dobro u okviru organizacije. I o onome što postoji i o onome što nedostaje. Na toj osnovi smo razmišljali i razgovarali o budućoj saradnji. Mislim da ta saradnja može da se nastavi, tonovi su bili u pozitivnom smeru“, rekao je Kapičić.

Kapičić je istakao da se nije pregovaralo o nastavku saradnje sa Ivkovićem, već o „postavljanju temelja“ za dalji rad KSS.

Ali, nije momenat i tajming da se gospodin Ivković sada opredeljuje sa ’da’ ili ’ne’. Neki procesi su u toku u samom Savezu, takođe i u vezi sa budućnošću kada je ekonomska strana u pitanju, koja je komplikovana, da ne kažem loša. Sve to će u narednim mesecima biti definisano i nadam se, od društvene strane pomognuto u delu stabilizacije funkcionisanja cele organizacije. Mislim tu na celokupnu struku, ne samo na A selekciju. Mislim da će to dovesti do definitivnog ’da’ od strane gospodina Ivkovića“, rekao je Kapičić.

Kapičić smatra da da Ivković želi da nastavi sa radom u A timu.

U ovom momentu on (Ivković) je voljan da pomogne. On smatra da je učinio šta je učinio i želi da završi ciklus koji je planirao, ali da neke stvari moraju da dođu u poziciju jasnosti, od finansijske pozicije saveza u perspektivi i možda novoj strukturi Saveza, koja se predviđa možda početkom sledeće godine, kada nas očekuje izborna skupiština. Neke stvari bi trebalo da budu jasnije da bi on mogao da nastavi da radi pod određenim uslovima koje bude predstavio“, rekao je predsednik KSS.

Kapičić je objasnio o čemu se razgovaralo sa Ivkovićem.

Nisu to praktično bili pregovori, već analiza stanja sa pozicije same organizacije. Na čemu se radi, kako se radi, gde su problemi, nevezeno samo za selektora. Ivković je do sada učestvovao u mnogo čemu, bio je prisutan, davao je svoje predloge, bio je veoma aktivan. Nisu bili pregovori u smislu da li hoće ili neće, pokušali smo da mu naslikamo opšte stanje, šta radimo i dokle smo došli, kao i u čemu su problemi. Između ostalog i jednu finansijsku analizu, ovog današnjeg momenta, ali i perspektive narednih meseci“, rekao je.
Kapičić je podsetio da problemi postoje već duži period.

Ali, neke stvari ne možemo da predvidimo, kao na primer odnos društva prema sportu, pre svega košarci. Već duže vreme je situacija teška iz objektivnih razloga, ali zbog toga ne mogu da se zatvaraju određene konstrukcije pa i angžamani ove vrste“, objasnio je Kapičić.

Predsednik KSS je najavio da bi situacija mogla da se poboljša u narednom periodu.

Očekujemo da će situacija biti jasnija narednih meseci, pogotovo što su tu i izborna skupština. Naš plan je da se i dalje borimo za poboljšanje ekonomskih uslova, koji bi, normalno, i njemu bili bitni – da bi imao jasnu poziciju, kako ličnu, tako i ostalih trenera koji će voditi mlađe selekcije. To je jedan korpus stručnih obaveza koje je on do sada vodio i koje bi i dalje verovatno pratio, ali na malo drugačiji način. Evidentno bi bio uključen u to“, rekao je.

Kapičić je rekao da će Savez da nastavi da se bori za mesto koje košarka zaslužuje.

Sledeći korak je da radimo ovo što radimo u okviru saveza. Da se borimo za pozicije koje ovaj sport zaslužuje, da rešavamo probleme od ligaša pa do statutarnih izmena, da pripremamo izbornu skupštinu koja je sama po sebi obaveza svake četiri godine. I da Ivković bude uključen u to u smislu praćenja svega i da, u tom periodu kada se sve razjasni, nadam se u boljoj formi nego što je to trenutno, da se on konkretno opredeli i dogovori sa nekim ko će biti u novom sistemu rukovođenja Savezom“, rekao je Kapičić.

Kapičić je za kraj rekao da Ivković svakako želi da nastavi sa poslom koji je do sada radio.

Ivkovićeva dobra volja postoji, njegov odnos prema svemu tome što je započeto, gde je on uradio jako puno i to ima svoju težinu. Tim koji je on vodio i koji je doveo do određenih pozicija, kao i relacije između njega i igrača, to su stvari koje on poštuje i želi da to postoji na nekom nivou, ali neophodno je da neke stvari njemu budu jasnije, ali i savezu, da se vidi koliko se stvari odvijaju u pozitivnom smislu, da bi sve to išlo na obostrano zadovoljstvo“, zaključio je Kapičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: