Krasić: "Ovo je ispunjenje sna"

Reprezentativac Srbije Miloš Krasić i zvanično je postao novi član torinskog Juiventusa. U eksluzivnom intervjuu za B92, Krasić je govorio o prelazku iz velikog CSKA u redove italijanskog giganta, ambicijama za budućnost, ali i zašto je odabrao da nosi broj 27...

Izvor: B92

Subota, 21.08.2010.

15:00

Default images

- Kakvi su ti prvi utisci o klubu koji ima velike ambicije?

„ To je veliki klub sa velikom tradicijom,naravno,klub sa velikim ambicijama, kako prvenstvu, tako u i Evropi. Utisci su fenomenalni, oseća se ta „težina i veličina“ kluba. Kada sam bio na pregledima sa ljudima iz kluba u to sam se uverio. Moje je sada samo da radim, da igram što bolje i opravdam njihova očekivanja i uloženi novac“.

- Mesecima se spekulisalo gde ćeš nastaviti karijeru... poznato je da rpedsednik kluba tvrdoglavo nije želeo da spusti cenu, dugo se pregovaralo, i na kraju se priča završila...

„Pao mi je kamen sa srca...Nisam bio onaj pravi Krasić, poslednjih nekoliko nedelja to se i osetilo i na mojim utakmicama. Želeo sam sve to da sklonim u stranu, ali javnost je svakodnevno izveštavala i o mom transferu, o problemima oko mog odlaska, sigurno da je i to uticalo na mene. Sada je sve to iza mene“...

- U Moskvi si se odomaćio, koliko ti je bilo teško da napustiš u grad u kome ti se desilo toga lepog?

„Sigurno da će mi biti teško, šest prelepih godina u Moskvi, prelep grad, mnogo prijatelja, dosta ljudi sa naših prostora. Privikao sam se tamo na sve, kao da sam u Srbiji. Ipak, život ide dalje, čovek se navikne na sve. Ipak, iz prelepog velikog grada, dolazim u veliki klub, to je veliki korak napred u mojoj karijeri. Posle određenog perioda sigurno ću i u Torinu steći prijatelje, neće to biti kao u Moskvi, ali to neće uticati na moje igre“.
www.juventus.com
- Zašto si odabrao da nosiš baš 27 na dresu?

„To je broj koji je bio slobodan. Iskreno, ja sam želeo broj 17, ali taj broj na dresu nosi Trezege, bilo je još nekoliko brojeva na raspolaganju, važno je da je tu sedmica“...

- Da li si već razgovarao o planovima tima sa trenerom i saigračima?

„Nismo pričali o tome, ali zna se kakve su ambicije Juventusa, ide se na Skudeto, na trofej u Ligi Evrope..Samo da se to uklopi kako treba, da se ja uklopim u taj sistem igre, imamo odličnu ekipu sa izvanrednim igračima, borićemo se za titulu“.

- Znači, to je za tebe ispunjenje sna?

„Ovo je bila moja ambicija, da dođem u jedan vrhunski klub kao što je Juventus. Ono što je na meni, je da potvrdim svoj kvalitet i u jednom tako velikom evropskom klubu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: