Vujin za B92: "Nadam se da će Vuković duže ostati"

Selekciju Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2011. godine očekuje dvomeč protiv Češke u junu i srpski tim imaće priliku da se iskupi za loše izdanje na EP u istoriji, kada je takmičenje remijem i dva poraza.

Na čelo selekcije došao je Veselin Vuković, a desni bek mađarskog Vesprema kaže za B92 da je Vuković iskusan trener i da se nada da će duže od svojih prethodnika ostati na funkciji. Takođe, Vujin se posle pet meseci pauze oporavio od povrede kolena i trebalo bi da zaigra već u subotu.

Izvor: Saša Ozmo

Četvrtak, 01.04.2010.

20:01

Default images

„To je trener sa dosta iskustva iza sebe, a ja sam imao priliku da radim sa njim u kadetskoj reprezentaciji pre 4-5 godina. Poznajem ga i verujem da će uneti nešto novo u naš tim. Nadam se da ćemo uspeti da prođemo Čehe u kvalifikacijama, iako će sigurno biti teško. Napravićemo prave pripreme i nadam se da ćemo sa novinama koje će uneti novi trener uspeti da poboljšamo rezultat iz Austrije, koji je bio katastrofalan“.

Reprezentacija Srbije je za desete meseci promenila tri selektora – Jovicu Cvetkovića zamenio je Sead Hasanefendić, a njega sada Veselin Vuković.

„Da, to sam već komentarisao u nekim novinama. To ozbiljne reprezentacije to nikada nisu radile, da u tako kratkom periodu promene dva, a ne tri trenera. Nadam se najboljem, imamo jako dobre igrače i sa pravim pripremama i atmosferom u ekipi, mislim da možemo mnogo da napravimo. Voleo bih da Vuković duže ostane selektor, kako bi on imao vremena za rad i napredak, kao i mi sa njim“, rekao je rukometaš mađarskog Vesprema.
Vujin je krajem oktobra povredio koleno, a situacija je srećom sve bolje i srpski reprezentativac trebalo bi uskoro da se nađe na terenu.

„Odlično se osećam. U Konstanci sam na prvoj utakmici osmine finala (Lige šampiona) bio u sastavu, a u subotu bih na revanšu već mogao da igram, zavisi samo da li 15-20 minuta ili ceo meč. Bio sam na testiranjima kod tri različita doktora i pokazalo se da mi je noga u redu. Već dve nedelje treniram punim intenzitetom sa momcima, zdrav sam i to je najvažnije“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: