Gregor Šlirencauer za B92: „Zadovoljan sam sezonom“

Iako ove sezone nije odbranio titulu osvajača Svetskog kupa u ski skokovima i svetskog šampiona u letovima Gregor Šlirencauer sezonu smatra veoma uspešnom.

Prošle sezone 20-godišnji Austrijanac je postao jedan od najmlađih osvajača Kristalnog globusa, a na putu do njega oborio je brojne rekorde među kojima je i broj pobeda tokom jedne sezone, čak 13, dok je izjednačio onaj u broju uzastopnih trijumfa koji sada drži zajedno sa Fincima Janeom Ahonenom i Matijem Hautamakijem i sunarodnikom Tomasom Morgenšternom.

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Petak, 26.03.2010.

16:59

Default images

Samo godinu dana kasnije Šlirencauera je u svim takmičenjima, Svetskom kupu, Olimpijskim igrama u Vankuveru i Svetskom prvenstvu u ski letovima na Planici, nadmašio Švajcarac Simon Aman. Uprkos tome on je zadovoljan svojom sezonom, a u ekskluzivnom intervjuu za B92 Šlirencauer je istakao da li je očekivao bolje rezultate, kakvi su mu dalji planovi i koliko mu znači to što je član fantastične austrijske selekcije, neprikosnovene u takmičenju timova...

Bila je ovo veoma interesantna sezona za mene, veoma dobra, a i prva olimpijska. Prošle godine u ovo vreme sam završio sezonu u kojoj sam došao do mnogih rekorda, ali je potom usledila povreda koja me je malo omela u pripremama. Osvojio sam tri olimpijske medalje, dve na Svetskom prvenstvu u letovima, i vicešampion sam Svetskog kupa, što je fantastično“.

Već sada, sa 20 godina, Šlirencauer ima 32 pobede u Svetskom kupu iza sebe, i ako tako nastavi mogao bi da postane najbolji skakač ikada. Više trijumfa od njega imaju samo Mati Nikenen, 46, Adam Mališ (38), Jane Ahonen (36) i Jens Vajsflog (33), ali je mladi Austrijanac svestan da ima još prostora za napredak.
Beta
Moram još da napredujem u nekim segmentima, ali sam u svakom slučaju postignutim u prethodnoj sezoni, kako individualno, tako i sa timom Austrije“.

Kao najdraži trenutak sezone Šlirencauer ističe Olimpijske igre u Vankuveru, svoje debitantske, na kojima je osvojio bronze na normalnoj i visokoj skakaonici, i zlato u timskim skokovima.

Mislim da sam napravio veliki korak osvajanjem svojih prvih individualnih olimpijskih medalja, posebno za nastavak moje karijere. Tokom sezone sam u nekim trenucima bio odličan, u nekim ne toliko, ali sam zbog toga bio još motivisaniji za naporan rad i napredovanje. Upravo zato sam presrećan zbog odličnih rezultata u Vankuveru i, takođe, na Planici“.
Beta
Pred početak sada već završene sezone mnogi su od Šlirencauera očekivali nove rekorde i nove titule, a on ističe da nikada nije obećavao ’kule i gradove’ i da nema razloga za nezadovoljstvo postignutim.

Mnogi ljudi zaboravljaju da ja imam samo 20 godina i da sam prošle godine doživeo ne tako bezazlenu povredu. Baš zbog toga sam zadovoljan zbog svega što sam ostvario. Ovo je bila moja druga najbolja sezona u karijeri. Možda je mogla i bolje da se završi, ali je svakako bila fenomenalna“.

Iako ove sezone nije uspeo da osvoji nijednu individualnu titulu zajedno sa Andreasom Keflerom, Volfgangom Lojclom, Tomasom Morgenšternom i Martinom Kohom je trijumfovao u Svetskom kupu, Igrama u Vankuveru i na Planici. Za sve te trofeje ’Šliri’ kaže da mu znače isto kao i individualni.
Beta
Ono što smo Volfgang, Martin, Tomas, Andreas i ja postigli ove sezone ne mogu da opišem rečima. Moram da kažem da mi je pravo zadovoljstvo i čast što sam deo tima sa tim momcima. Za mene su sve titule osvojene sa njima još jedno veliko dostignuće“.

Svetskim prvenstvom na Planici sezona za sve ski skakače je završena, a novi izazovi na snegu ih očekuju 26. novembra u finskom Kusamu.

Mislim da smo zaslužili veliki odmor i to je prvo što me očekuje. Još uvek ne znam gde ću ga provesti, ali sam ga željan. Potom sledi povratak treninzima i idemo sve ispočetka“, rekao je ekskluzivno za B92 Gregor Šlirencauer.

Više o dešavanjima na letaonici, a posebno van nje, tokom Svetskog prvenstva u ski letovima na Planici možete da pronađete na našem blogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: