Blutental za B92: "Pobedićemo Partizan"

Košarkaš Makabija David Blutental rekao je za B92 da veruje da njegov tim može da se plasira na završni turnir Evrolige u Parizu. Ekipa iz Tel Aviva sastaće se u četvrtfinalu sa Partizan pošto je pripredila iznenađenje i u poslednjem kolu Top 16 faze savladala Real u Madridu i tako zauzela prvu poziciju u grupi.

Izvor: B92

Petak, 12.03.2010.

10:41

Default images

“ Svakako da očekujemo da pobedimo. Iskreno, nisam pratio Partizan ove sezone, znam da su dobar tim, uvek dobro igraju i imaju odličnog trenera. Siguran sam da nam uopšte neće biti lako, ali jak smo tim i spremni smo za svaki izazov”, rekao je Blutental.

Protiv Reala ste napravili veliki i možda pomalo neočekivan preokret. Postići 30 poena u završnici meča je odista impresivno, kako vam je to pošlo za rukom, šta je napravilo razliku?

“Mislim da je reč koja bi mogla sve da sumira – karakter. Čitave sezone svima govorim da smo tim sa izuzetnim karakterom, svi smo stvarno dobri prijatelji privatno, pričali smo i bodrili se i kao pravi tim smo i uspeli da pobedimo.”

Sigurno je da su svi timovi koji su stigli do četvrtfinala veoma kvalitetni. Duško Vujošević je čak dobio nagradu i za trenera godine…

“Odista sam uveren da će nam biti veoma, veoma teško. Mislim da je ključ u tome što imamo prednost domaćeg terena i to nam svakako u ovom trenutku najviše znači. Svi znaju da je Partizan odličan na svom terenu, kao što je i svaki tim u Evroligi, uostalom. Ipak, naša očekivanja su da pobedimo i da se plasiramo na Fajnal for (Fišer i Anderson iz pozadine dobacuju: “Pobeđujemo Partizan sigurno, mnogo smo bolji!”). “

Pošto su svi timovi sigurno veoma dobri, pretpostavljamo da će nijanse odlučivati pobednike. Ako to sada bude ono što će presuditi u vašu korist, šta misliš da je tajna koju Makabi ima i koja bi timu mogla da donese pobedu i prevagu nad Partizanom?

“Možda će to biti iskustvo, a sigurno naša sposobnost da pogađamo “velike” poene u ključnim trenucima. Verovatno nam ide u korist i to što smo odlični u skoku i imamo dva fenomenalna blokera, koji su uvek tu kada je najbitnije.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: