Stevan Jovetić: "Firenca voli tehničare"

Stevan Jovetić je tek drugu sezonu u Seriji A, a već je jedan od glavnih igrača Fiorentine. Nekadašnji kapiten Partizana je ove sezone lider tima, postigao je nekoliko važnih golova, ali ona dva najbitnija protiv Bajerna nisu bila dovoljna da se ’viola’ plasira u četvrtfinale Lige šampiona. Crnogorski reprezentativac u intervjuu za B92 ističe borbu za mesto u Ligi Evrope kao cilj tima u završnici sezone, a na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, gde su po njemu favoriti Brazil i Španija, navijaće za Srbiju.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Četvrtak, 11.03.2010.

19:30

Default images

Fiorentina je odigrala odlično revanš meč osmine finale Lige šapiona protiv Bajerna, pobedila 3:2, ali je ipak zbog više golova u gostima prošao bavarski gigant.

„Odigrali smo prelepu utakmicu protiv Bajerna. Nažalost, nismo prošli. Da nije bilo onog gola iz prvog meča koji je posignut iz ofsajda od dva metra sada bi stvari bile drugačije. Šta je tu je, oni su prošli, a nama ostaje samo da žalimo“.

Dobre igre Fiorentine u Ligi šampiona naplaćene su lošim izdanjima u Seriji A. ’Viola’ je trenutno tek deseta, a u poslednjih devet mečeva pobedila je samo jednom.

„U prvenstvu smo platili ceh igranja u Ligi šampiona. Sada smo deseti na tabeli što moramo u narednim utakmicama da popravimo. Nama je svake godine želja bila četvrto mesto koje je sada daleko, pa se nadamo petom i šestom koje vode u Ligu Evrope. To nam je primarni cilj. Očekuje nas i revanš Kupa Italije protiv Intera. Oni imaju 1:0 iz prvog meča, ali se i tu nadamo dobrom rezultatu“.
Jovetić igra svoju drugu sezonu u Italiji. Posle dolaska iz Srbije trebalo mu je vremena da se navikne na novu sredinu, oporavi se od povreda, a kada je sve došlo na svoje mesto postao je lider ekipe.

„Osećam se mnogo bolje nego prve godine. Serija A bila mi je potpuna strana. Igrao sam u srpskoj ligi, a onda došao od jednu od najboljih liga koja je verovatno najteža za igranje. Sada sam se već uklopio. Dao sam nekoliko važnih golova, pa mi je mnogo lakše da igram, ne osećam pritisak. Trenutno smo u napadu Đilardino i ja, Mutua nema. Kao i uvek trudim se da igam što bolje i dajem golove“.

Ove zime Fiorentina je kupila i drugog Partizanovog talenta, Adema Ljajića koji polako ide stopama nekadašnjeg kapitena ’crno-belih’.

„Adem je mnogo dobar igrač. U ovih nekoliko utakmica koje je odigrao navijači su videli da zna sa loptom, da je odličan tehničar što oni vole, pa su ga brzo zavoleli. Svi su zadovoljni. Ovo mu je prva godina kada mu je najbitnije da se dobro spremi, da ojača malo. Posle će već da pokaže sve što zna“.

Jovetić i dalje prati nekadašnji tim za koji veruje da je i dalje najbolji u Srbiji.

„Pratim redovno Partizan. Gledao sam utakmicu protiv Javora gde je Partizan igrao veoma dobro. Stvarao je šanse, međutim, Javor je kao što je to standardno kod nas, igrao bunker, a to je mnogo teško probiti. Imaju još dosta utakmica do kraja. Pet bodova nije prevelika razlika. Partizan ima bolji tim od Zvezde pa se nadam da će ponovo stići do titule“.
Tribine ’Artemio Frankija’ su na svakom meču pune. Navijači obožavaju fudbal, a Jovetić podršku poredi sa onom sa ’crno-belog’ juga.

„Navijači su ovde mnogo dobri, odlični su kao i Partizanovi sa juga. Vole svoj klub. Fudbal se ovde stalno prati, Fiorentina je jedini klub u Firenci. Ne može se izaći na ulicu da te neko ne zaustavi, a da ti ne traži autogram ili sliku. Kod nas je drugačij, nadam se da će se vremenom i to promeniti“.

Crna Gora posle premijere u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010 znatno ozbiljnije ulazi u novi ciklus koji vidi na Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine. Međutim, rivali ekipe koju sada predvodi Cicko Kranjčar u grupi G biće im Engleska, Švajcarska, Bugarska i Vels.

„Mislim da je grupa dosta teška. Imamo četiri rivala koji su mnogo kvalitetni timovi. Svi oni se mogu pobediti, ali i od svakoga možemo da izgubimo. Sada smo iskusniji za jednu godinu kvalifikacija. Svima nama je cilj da se ode na to prvenstvo, naravno da ćemo dati sve od sebe“.

Događaj godine je Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi ovog leta.

„Navijaći za Srbiju, a mislim da su Brazil, Španija i Argentina favoriti, pa tu treba tražiti finaliste“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: