Petrović: "Nadam se Zvezdinom proleću"

Dupla kruna i dobre partije glavni su ciljevi Crvene zvezde, kaže trener lidera Jelen Superlige Srbije Vladimir Petrović. Prvi test i prilika da pokažu koliko i kako su radili na pripremama, crveno-beli imaju već sutra kada ih očekuje utakmica sa Jagodinom. Petrović ističe da je ekipa odlično radila, ali i da po prvi put nije bilo čak ni verbalnih sukoba među igračima.

Izvor: Nina Kolundžija

Petak, 26.02.2010.

14:50

Default images

„Jedva čekamo, kao sigurno i naši navijači, da se nastavi prvenstvo i da pokažemo koliko možemo. Mislim da su igrači pripreme odradili svojski i da možda po prvi put nije bilo nikakvih verbalnih problema. Bilo je zadovoljstvo raditi sa njima u takvoj atmosferi. Tolika je bila želja za kvalitetan rad, govori i činjenica, koju možda nisu svi primetili, a to je da su svi treninzi u Beogradu odrađeni. Oni sami su hteli da treniraju svaki dan, bez obzira na sneg i niske temperature. U Turskoj smo takođe radili dobro. Odigrali smo u promenljivom ritmu nekoliko prijateljskih utakmica. Svesni smo toga i to je normalno za pripremni period. Igrači su vrlo disciplinovani i skromni tako da nije bilo nikakvih problema. To je došlo spontano između jednih i drugih, odnosno između mene i njih. Ne bih nijednu stranu posebno pohvalim“, rekao je Petrović za B92.
www.crvenazvezdafk.com
Trofeje od tima zahtevaju i navijači. Njih 4000 prisustvovali su jučeranjem treningu crveno-belih kako bi im pružili podršku pred nastavak sezone. Novajlije su bile iznenađene prisustvom tolikog broja navijača.

„Oni nisu mogli da poveruju. Imali su prilike da gledaju na televiziji, ali su se sada našli u toj situaciji u kojoj su drugi bili. Ne znam kako je, ali sigurno je da će imati tremu i u subotu kada igramo sa Jagodinom jer će im to biti debi u dresu Crvene zvezde. Mogu da kažem da su radili dobro. Još to nije ono pravo, još oni ne shvataju našu igru, našu filozofju igre, ali polako, vremenom vidim da će brzo da napreduju i da će brzo ući u standardni tim.“

Tokom januarskog prelaznog roka Crvenu zvezdu su pojačali Marko Mugoša (Borac Čačak), Nikola Mikić (Napredak), Stevan Reljić (Rudar), Milan Jeremić (Zemun), Miloš Trifunović (Javor), Bojan Đorđević kao i Miloš Reljić iz omladinske škole.

„Tim koji pobeđuje ne treba menjati tako da ne mogu sada da vam kažem. Videćemo posle nekoliko utakmica, jer nam utakmice kažu sve i ko treba i ko ne treba da igra. Još je rano govoriti o tome.“

Petrović kaže da očekuje od svojih igrača da pruže maksimum.

„Videli ste kakva su očekivanja, kakva očekivanja imaju naši navijači. Ružno je da ja sada govorim da ćemo mi biti prvaci ili sve ćemo da pobedimo. U svakom slučaju, mi imamo obavezu kao Crvena zvezda, videli ste koliko nas ljudi prati na jednom običnom treningu. Moramo svaku utakmicu da odigramo maksimalno, svaki igrač da pruži svoj maksimum, a sad da li ćemo pobediti to ćemo videti, ali ne mogu da izađu sa terena da se nisu oznojili.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: