Teodosić: "Želim trofeje ove sezone"

Košarkaš Olimpijakosa Miloš Teodosić izjavio je za zvanični sajt Evrolige da je oduševljen priznanjem za najboljeg igrača u januaru.

Teodosić je tako postao drugi najmlađi osvajač mesečnog priznanja za najkorisnijeg igrača Evrolige. "Za mene i za moj tim je to veliko priznanje, jer košarka je kolektivan sport. Kada su mi rekli da sam dobio nagradu za najkorisnijeg igrača januara u Evroligi bio sam oduševljen. Ali, isto tako bih odmah sada zamenio bilo koje individualno priznanje za neki timski trofej", rekao je Teodosić za sajt Evrolige.

Izvor: Aleksa Gutoviæ

Sreda, 03.02.2010.

19:10

Default images

U timu koji ima toliko zvezda, kako vidiš svoj posao kao 'direktora' na parketu, posebno u mesecu u kojem si na parketu bio puno vremena zbog povrede Teodorosa Papalukasa?

"Svakim danom osećam se sve više kao deo tima, a samim tim sam i mnogo opušteniji. Odsustvo Papalukasa je povećalo pritisak na mene, ali plejmejkeri su uvek pod pritiskom. Teo Papalukas je bio sa nama na treninzima i pomagao nam je savetima. Takođe, pomogli su mi i Skuni Pen i Pat Beverli, kao i ostali igrači."

Sa trenerom Panajotisom Janakisom i Teom Papalukasom imaš pored sebe dva svetski priznata plejmejkera. Šta si naučio od njih?

"Velika je privilegija imati ih pored sebe. Nije lako da u nekoliko reči objasnim tačno kako su mi pomogli. Rekao bih da je to verovatno mali broj sitnih stvari, koje mogu da deluju beznačajno, ali kada se sklope prave veliku razliku. Najvažnija stvar je što su obojica spremni da samnom podele svoje ideje, male trikove i svoje ogromno iskustvo."

U prvoj utakmici u Evroligi u januaru igrali ste protiv Efesa u Istanbulu. Na terenu si proveo 41 minut i bio si najbolji igrač utakmice. Kakvu vrstu samopouzdanja ti je doneo taj meč?
"To je bila veoma teška utakmica, ali se na kraju sve završilo odlično po nas. Tačno je da mi je ta utakmica ulila dodatno samopouzdanje, ali 'okidač' za moje samopouzdanje je bio šampionat Evrope u Poljskoj prošlog leta, gde sam sa Srbijom osvojio srebrnu medalju. Podrška selektora i saigrača pomogla mi je da pokažem svoje najbolje izdanje, iako sam ubeđen da još uvek imam puno prostora za napredak."

Sledeći protivnik u januaru bio je Partizan koji dolazi iz grada u kom si ti postao poznat. Šta su ti mečevi protiv Partizana značili?

"Da, imao sam posebnu motivaciju za oba duela protiv Partizana. Ne samo zbog rivalstva, već zato što sam želeo da odigram dobro pred svim srpskim navijačima. Veoma mali broj ljudi može da prati moje partije u evroligi i grčkom prvenstvu, ali pošto su mečevi protiv Partizana bili prenošeni u srbiji, bila je to šansa da se pokažem u najboljem izdanju."



A tri blokade protiv Partizana u Pireju? Da li si želeo možda da imitiraš Slavka Vraneša?

"To je bio moj rekord karijere što se blokada tiče, ali nikako ne mogu da priđem Vranešu. On je ogroman i puno je napredovao. Takođe, on ima odličan tajming za blokade."

Olimpijakos nije imao lak start u Top16 fazi, pošto je u prvom kolu igrao u gostima protiv Kahe Laboral. da li je taj meč bio uzbuljiv za igru kao što je bio za gledanje?
"To je bila sjajna utakmica. Veoma teška za igranje sli, siguran sam, i lepa za gledanje. Imali smo dovoljno vremena da se spremimo za tu utakmicu i na kraju smo pobedili. Ali, ta pobeda će biti važna samo ako nastavimo da pobeđujemo. Ne postoje laki rivali u Top16 fazi, i svako opuštanje se kažnjava. U Vitoriji, imali smo nekoliko loših minuta i tako smo im dozvolili da se vrate u meč. Imali smo odličan šut spolja, ali pošto smo imali i prednost u reketu, možda smo mogli bolje da koristimo centre."

Na kraju meča ti i Teo Papalukas ste bili zajedno na parketu, i međusobno ste ostvarili ključe asistencije. Kako je igrati zajedno sa njim?

"Igrati sa Teom je uživanje. Da pojednostavim, osećam se sigurnije. Kada on ima loptu u rukama, imamo utisak da je ne može nikako izgubiti. On je fantastičan igrač koji uvek želi da pomogne saigraču. Papalukas i Nikola Vujčić su najpametniji igrači sa kojima sam igrao."

Da li je januar dokazao da je Olimpijakos više od veoma talentovane ekipe?

"Mislim da jeste, ali sam siguran da možemo da igramo još bolje. Postoji veliki prostor za napredak. Prelepa igra je beskorisna ukoliko ne osvajate titule. Ali, mislim da smo na pravom putu. Ipak, moramo da osvojimo nešto..."

Sa 22 godine, koliko trenutno imaš, da li si tamo gde si želeo da budeš kada si pre tri godine napustio Srbiju.

"Da, sada mogu to da potvrdim, ali moje ambicije se ne zaustavljalju ovde. Navijači Olimpijakosa očekuju puno od nas. Već godinama čakaju neki trofej, ali isto čekaju i igrači. Mislim da je došlo vreme da nešto osvojimo. Još uvek smo živi, veoma živi, u svim takmičenjima, i mislim da ćemo ove sezone podići barem jedan trofej."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: