Vujošević za B92: "Stičemo novi autoritet"

Postoje dva pristupa Partizanovim rezultatima, jedni kažu da je čudo ostvarivati takve rezultate u okolnostima u kojima rade ovdašnji košarkaški klubovi, drugi, pak, da nijedna pobeda ekipe koja je konstantno u evropskom vrhu ne može da se nazove iznenađenjem. Trener ’crno-belih’ Duško Vujošević kaže da se, bez obzira na veliki uspeh u Atini, ništa suštinski nije promenilo.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.01.2010.

14:17

Default images

Košarkaši Partizana su u Atini pokazali kvalitet koji ih krasi već nekoliko sezona. U dramatičnim završnicama, u duelima sa najjačim protivnicima igrali su najbolje što mogu. Vujošević to objašnjava pomeranjem standarda.

Mi smo se našli u visokom društvu i uvek kada se čovek nađe u visokom društvu promeni i način ponašanja, odevanje... mi smo se toj situaciji prilagodili radeći bolje, ponašajući se bolje, rad na treninzima je izvanredan, došli smo do visokog nivoa koji pokazuje efekat i na utakmicama,“ kaže Vujošević, „Još jednom ću reći da smo svakako ista ekipa posle pobede u Atini kakva smo bili i kada smo krenuli tamo, važno je da toga svi budu svesni jer da bismo mogli ponovo da skočimo moramo sada da ostanemo na zemlji,“ kaže Vujošević, „Ovakve pobede su samo obaveza više da nastavimo sa radom.“

Kada jedan klub osam godina u nizu igra najjače evropsko takmičenje, četiri puta zaredom učesnik je Top 16 faze, prethodne dve sezone završavao je u četvrtfinalu. Navijači nekadašnjeg šampiona Evrope pitaju se da li bi Partizan mogao do novog pehara ili bar šta bi trebalo da se uradi da bi taj put postao moguć.
www.kkpartizan.rs
Ono što bi moglo da se uradi, ako želimo da još podignemo nivo brenda Partizan je da se radi na logistici, potpunoj, na selekciji mladih igrača, na pronalaženju dobrih sala... Proizvodnja igrača iz sopstvenog pogona i neka vrsta usmeravanja mladih igrača iz cele zemlje pre odlaska u inostranstvo u Partizan. Jedino tako bismo mogli da postignemo i više od onoga što u ovom trenutku postižemo.“

Ono što je veoma bitno reći je da novi tim nasleđuje pravo igranja u Evroligi na osnovu onoga što su njihovi prethodnici postigli. Svaki novi plasman u Top 16 fazu je potvrda da su baš ovi momci pravi naslednici prethodne generacije i da zaslužuju mesta onih koji su obezbeđivali takav plasman,“ rekao je Vujošević koji četvrtu godinu zaredom vodi tim u drugoj fazi evrolige i bori se za još jedno četvrtfinale, posle ulazaka u osam najboljih 2007/08 i 2008/09.

Jedan od igrača koji je prošle godine osvojio sve trofeje sa Partizanom a ovu je počeo nešto slabijim igrama je Jan Veseli. Mladi Čeh je u Atini odigrao sjajno podsetivši zaboravne na veliki potencijal i pokazavši koliko je napredovao.
www.kkpartizan.rs
Njemu je ova godina bila izuzetno teška. Našao se u novoj ulozi, sa novim saigračima, mnogo je više i drugačije analiziran. Ima nešto manje prostora da iznenadi u igri, ovakav pad bio je više nego očekivan i zbog toga raduje njegovo podizanje.

Reagovao je na analizu njegove igre i veću pažnju odbrane kako treba a to je upravo način na koji mlad igrač može da napreduje,“ kaže Vujošević o češkom reprezentativcu.

Košarkaši Partizana već dugo ’iznenađuju’ najbogatije evropske klubove a stiče se utisak da i protivnici, protivnčki navijači i ljudi ona terenu i oko njega imaju puno poštovanja prema ’crno-belima’.

Partizan je sigurno ponovo stekao određenu specifičnu težinu u evropskim okvirima. Govorim ponovo jer je bilo zaista sjajnih rezultat ranije, kao što je bila pobeda u Kupu šampiona i evropski trofeji. Sada se stiče jdan novi autoritet i taj autoritet ne može da bude zamena za velike pare i budžete drugih klubova ali je činjenica da nas ne tretiraju kao pre pet ili šest godina. Potpuno sam siguran da je to dobro i za Partizan i za srpsku košarku,“ rekao je trener Partizana Duško Vujošević za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: