Milenko Tepić za B92: „PAO je pravi izbor“

Košarkaš Panatinaikosa Milenko Tepić polako odrađuje prvu godinu trogodišnjeg ugovora sa Panatinaikosom. Reprezentativac Srbije, polako se privikava na veliki grad, velike gužve i velike obaveze u klubu u kojem su porazi retkost.

U intervjuu za B92, Milenko Tepić govori o privikavanju na Panatinaikos, radu sa Željkom Obradovićem, novoj ulozi koju ima u Atini, gradu, velikom rivalistvu Panatinaikosa i Olimpijakosa posle prvog iskustva u Pireju, ali i reprezentaciji, grupi u Kajzeriju, i očekivanjima na Svetskom prvenstvu koje se naredne godine igra u Turskoj.

Izvor: Igor Vujièin

Ponedeljak, 21.12.2009.

15:08

Default images

Promenio si klub i zemlju. Kako izgleda posle nekoliko meseci rad sa još jednim vrhunskim trenerom, i kako si se privikao na novi veliki sistem i ogroman pritisak koji postoji u osvajaču Evrolige?

Veliki klub, velike ambicije. Ja sam zaista srećan sa te strane što sam ovde, radim sa vrhunskim momcima i vrhunskim trenerom. Što se tiče rezultata i moje igre, možemo da budemo zadovoljni, imamo poraze od Olimpijakosa i od Reala. Na samom početku sezone smo igrali izuzetno dobro,sada igramo nešto slabije, ali uspevamo da dobijamo utakmice što je i najvažnije. Pored domaćeg prvenstva, važno je i prvo mesto u Evroligi, koje bi nam donelo lakše protivnike u TOP 16 fazi“.

Tokom leta, Željko Obradović je izvršio neke korekcije u timu, osvežio je bekovsku liniju dovođenjem Milenka Tepića i Nika Kalatisa. Ostatak ekipe zna svoje obaveze, uloge i navikao se na pritisak moranja i konstantnog pobeđivanja. Iako je razmuljivo, minutaža manja nego u Partizanu gde je bio nosilac igre, srpski reprezentativac je prezadovoljan svojim izborom
Beta
Ovo je klub koji je aktuelni prvak Evrope, i porazi su teško prihvatljivi. Lično sam zadovoljan, imam neku svoju ulogu u timu i minutažu. Naravno, to je znatno promenjeno u odnosu na Partizan, što je bilo i za očekivati. Nekada igram bolje, nekada lošije, ali u principu sam baš zadovoljan, izabrao sam pravi klub za sebe, u pravom trenutku, i verujem da će se to vremenom i potvrditi“.

Iako je nastupao u Pireju i „OAKA“ Areni kao košarkaš Partizana u Evroligi, mladi Novosađanin je prvi put osetio atmosferu gradskog derbija u Pireju kao igrač Panatinaikosa.

Zaista su te klupske pripadnosti izražene ovde u Grčkoj, posebno kada govorimo o rivalstvu Panatinaikosa i Olimpijakosa. Grad i strasti su prilično podeljene. Nije poželjno zalaziti u delove grade gde su navijači Olimpijakosa ili sedište kluba, ista stvar je i kada govorimo o delovima grada gde se navija za Panatinaikos i gde su većina navijači Panatinaikosa. Rivalitet jeste veliki, i to daje posebnu draž, interesovanje je ogromno, i medija i publike za igru. Imam sada i to novo iskustvo, odigrao sam prvu utakmicu u Pireju kao igrač Panatinaikosa. Na nesreću nismo pobedili, takođe sam se i povredio, tako da taj debi što se tiče najvećeg derbija mi neće ostati u lepom sećanju. Ipak, taj rivalitet će verujem biti još veći kada budu došle te odlučujuće utakmice“.

Iz Novog Sada u Beograd, iz Beograda južnije u Atinu. Kao i mnogi drugi pre njega, Tepić ističe lepotu Atine koja će mu biti dom najmanje tri godine, ali i velike gužve koje su nadaleko poznate i karakteristične za ovaj grad.
Beta
Atina je prelep grad koji vam pruža mnogo mogućnosti. Međutim, problem sa saobraćajem i veličinom je zaista izražen i onda ste prilično limitirani. Ako imate dva treninga dnevno, a to mora da se ispunjava, onda nema previše vremena za ostale stvari, posebno ako dosta vremena trošite i na saobraćaj. Slobodo vreme dakle provodim na treninzima, u okolini hale, jer živim prilično blizu dvorane „OAKA“. Što se tiče grada i klime, prezadovoljan sam, Atina je vrhunski izbor po tom pitanju, i sa te strane sam prezadovoljan“.

Partizan je tokom prošlog leta ostao bez kompletne petorke. Ipak, i novi sastav pravi odlične rezultate. Za Tepića to nije iznenađenje.

Što se tiče Duleta i sistema rada, imao sam čast da budem u tom sistemu tri godine i radim sa njim. S te strane nisam iznenađen. S druge strane, grupa je jako teška, i u neku ruku će biti iznenađenje ako Partizan prođe dalje, jer su se zaista dogodile velike promene u sastavu. Međutim, lično se nadam da Partizan može do TOP 16 faze. Videli ste nisu krenuli baš najbolje, ali se samo još jednom potvrdilo da se rad isplati. Posle poraza od Lijetuvos Ritasa krenule su priče da je sve gotovo, ali se sve promenilo samo dve nedelje kasnije. Znam taj sistem, znam da će biti maksimalno skoncentrisani, znaju kakvu šansu imaju i koliko bi sreće doneli svojim navijačima“.
Beta
Teško je ne osvrnuti se na žreb u Istanbulu, Argentince, Australijance, Nemce i egzotični grad Kajzeri u centralnoj Anadoliji. Reprezentativac Srbije kaže da uz dobre pripreme i nesporan kvalitet koji reprezentacija poseduje, Srbija može u drugi krug.

Odmah po završetku žreba sam pročitao izjavu selektora Dušana Ivkovića na vašem sajtu, i u potpunosti bih se složio sa njegovom ocenom. Činjenica je da na ovakvim takmičenjima nema lakih protivnika, ima jako dobrih i onih malo manje dobrih, ali svi imaju kvalitet. Australija i Angola su verovatno najteže ekipe iz tih šešira. Ti poslednji šeširi vrlo često određuju raspored u jednoj grupi na velikom takmičenju i njenu težinu. Naša grupa je za nijansu teža od ostalih. Ima još dosta do prvenstva, ali nadam se da će sve igrače zaobići povrede, spremićemo se dobro i to je važnije od toga u kojoj smo grupi. Mislim da imamo svoje šanse da izborimo plasman u naredni krug, onda ćemo videti“.

Nepovoljna okolnost uz kvalitet grupe je taj prvi meč sa Angolom, i činjenica da igramo u Kajzeriju.

Ako sa te strane gledamo žreb, ni tu nismo bili srećni. Ponovo ću se složiti sa selektorom, da bi nas veći broj navijača čekao u nekom drugom gradu u Turskoj.Šta je tu je, treba da se adaptiramo na tu situaciju, takođe i start sa ekipom iz petog šešira, koja je uzgred i prilično jaka. Taj start je mnogo važan, neki kiks na početku, doveo bi nas u neugodnu situaciju. Ukupno gledano nismo imali sreće, ali imamo kvalitet, tu smo da se prilagodimo situaciji i to ćemo uraditi na najbolji mogući način” rekao je Milenko Tepić za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: