Ikodinović za B92: "Neviđen uspeh"

Generalni direktor VK Vojvodina Danilo Ikodinović u intervjuu za B92 nije krio oduševljenje plasmanom svog kluba u Evroligu prvi put u istoriji. Vojvodina je u nedelju u Atini pobedila domaći Vuljegmeni i tako se našla među najboljih 16 timova u Evropi zajedno sa Partizanom. To je prvi put u istoriji naše zemlje da dva kluba učestvuju u najjačem evropskom takmičenju.

Izvor: Aleksa Gutoviæ

Nedelja, 25.10.2009.

19:17

Default images

"Neviđen uspeh, to je i moj utisak. Ovome se pre mesec dana malo ko nadao. Mi u klubu smo se potajno nadali, ali ipak je ovo veliko iznenađenje. Ja sam pre ovog kvalifikacionog turnira dole u Atini rekao da mi imamo 30-40% šanse. Ispostavilo se da smo maltene bili najbolji. Izgubili smo tu utakmicu od Mađara, ali kažem ovo je zaista sjajno, sjajno. Ovo je prvi put u istoriji da dva srpska kluba igraju Ligu šampiona", rekao je Ikodinović za B92.

Ikodinović kaže da je ovim uspehom klub pokazao ozbiljnost.

"Spreman je čim smo ušli u 16 najboljih ekipa Evrope. To sigurno pokazuje ozbiljnost, kvalitet i spremnost da se igra ta Evroliga. Ovo je prvi put u istoriji kluba da se ona igra i ovi igrači, niko nikada nije igrao od njih Evroligu. Ali, ja mislimda uz pomoć nas koji smo igrali to i prošli kroz takva iskušenja možemo da im približimo šta ovo znači, a i biće oni vrlo brzo svesni šta donosi igranje u Evroligi."


Iako je kada je dolazio na mesto direktora u Vojvodinu zacrtao ovakav uspeh, Ikodinović smatra da je ipak iznenađen da je klub već sada uspeo da obezbedi mesto u evropskom vrhu.
"Za ovu sezonu više sredstava da se ulaže nema. Mi ćemo sa ovim postojećim igračkim kadrom izgurati ovu sezonu. Pokazali su da vrede, ne možemo verovatno uzeti Evroligu iako ništa nije nemoguće. Kada sam ja došao na mesto generalnog direktora Vaterpolo kluba Vojvodina ja sam sebi zacrtao da se u klub ojača u četvorogodišnjem planu i da se plasira u Ligu šampiona.

U svakom slučaju nisam mislio da ćemo se ove godine plasirati. Nadam se da ćemo sledeće godine uspeti da dovedemo neka pojačanja i da se opet plasiramo u Ligu šampiona i igramo tamo neku ozbiljniju ulogu. Mada i sada treba sačelti da vidimo kakvu ćemo i sada ulogu igrati"
, smatra Ikodinović.

Legenda srpskog vaterpola imala je skoro još jednu operaciju nakon teške povrede zadobijene u saobraćajnoj nezgodi. Ikodinović kaže da sve ide po planu što se toga tiče.

"Jeste, imao sam operaciju. To je, da kažem, već rutinska stvar kod mene. Ovo je treća operacija po redu u proteklih deset meseci, sve je proteklo ok, sve je super. Bio sam pre tri-četiri dana u Parizu i zamolio sam ih da me puste kući, s ačime su se oni složili i ja sam se vratio jer se ipak kod kuće najbolje osećam."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: