Gasol: "Prvi meč je uvek bitan"

Španija u ponedeljak igra sa Srbijom u 1. kolu grupe 'C', a Gasol bi u Varšavi mogao da odigra prvi meč još od finala NBA lige u junu, pošto je u međuvremenu pauzirao zbog povrede prsta. "Moramo da pokažemo u svakom meču da zaslužujemo status tima kojeg se svi plaše, ali bez potcenjivanja bilo kog protivnika. Moramo da pružimo maksimum na svakom meču ukoliko želimo zlato", kaže Gasol.

Izvor: B92

Nedelja, 06.09.2009.

12:35

Default images

Španski reprezentativac kaže da će meč sa Srbijom, s obzirom da je u pitanju 1. kolo, biti ključan.

"Važno je da dobro počnemo. Ukoliko želimo da budemo šampioni, moramo od prvog meča da igramo kao šampioni."

Selektor Španije Serđo Skariolo nije želeo da rizikuje sa rovitim Gasolom tokom pripremnog perioda, pa je najbolji igrač španskog tima sve mečeve tokom zagrevanja za Evrobasket posmatrao sa strane.

"Polako vraćam samopouzdanje. Bol u prstu je sve slabiji, oporavak je bio težak, ali se ne plašim. Svestan sam da će biti dosta teških duela i da ću dobiti još udaraca po prstu, ali sam na to navikao".

Španci su u generalnoj probi poraženi od Litvanije u Viljnusu i to je njihov jedini poraz u pripremnom periodu.

"Dobro je što je u pitanju bio prijateljski meč. Moramo da ispravimo sve greške. Nismo igrali punim intenzitetom, dok su oni želeli revanš za poraz od nas u Sevilji. Bitno je da sada podignemo gard i tu ga zadržimo do kraja šampionata", kaže Gasol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: