Pantelić za B92: "Vredelo je sačekati Ajaks"

Reprezentativac Srbije Marko Pantelić potpisivanjem jednogodišnjeg ugovora sa Ajaksom konačno je rešio status za sezonu 2009/10. Dugo se spekulisalo o budućem klubu dosadašnjeg člana berlinske Herte, prelazni rok trajao je do poslednjeg dana za Pantelića, ali on u razgovoru za B92 kaže da je Ajaks vredelo toliko čekati.

Izvor: B92

Nedelja, 06.09.2009.

10:23

Default images

Kaže se „život te tera na ono što ti ustvari jesi“, bilo je napeto tokom prelaznog roka, ali se sve dobro završilo. Dovoljno je reći da je klub u kojem ću nastaviti karijeru četiri puta bio evropski i svetski prvak. Iako u poslednje vreme nisu ostvarivali zavidne rezultate, sklapanjem ugovora sa mnom, pokazuju da imaju velike sportske ambicije. Do sada su uglavnom dovodili mlade igrače, prosek godina igračkog sastava je malo veći od 20 godina, a izuzetak koji su napravili ponudivši ugovor meni, dovoljno govori“, rekao je Pantelić.

Pantelić očekuje da će mu u upoznavanju sa novom sredinom pomoći Miralem Sulejmani, koji trenutno nastupa za mladu reprezentaciju Srbije, ali je igrao sa Pantelićem i u 'A' timu.

Kao što sam ja Gojku Kačaru „tabao put“ kada je došao u Berlin, tako očekujem da će mi prilagođavanje u Ajaksu biti lakše uz Sulejmanija.“

U grupi Lige Evrope, protivnici sa kojima se sastajete nisu među najkvalitetnijima u Evropi, ali ono što bi za tebe moglo da bude interesantno je dvomeč sa zagrebačkim Dinamom.
To će biti za mene samo jedna u nizu utakmica, ni velika ni mala. Znam svoje kvalitete i nedostatke, kao i u svakom drugom susretu, protiv koga god da igram, daću sve od sebe."

Selektor reprezentacije Srbije Radomir Antić izostavio je Pantelića sa spiska za ključni kvalifikacioni meč sa Francuskom jer do objavljivanja spiska nije uspeo da pronađe angažman, a do sada redovan član državnog tima kaže da će mu biti teško da meč prati sa strane.

Za igrača je utakmicu teže gledati nego igrati, biće teško gledati taj meč. Po igračkom sastavu, Francuska je za mene najbolja reprezentacija na svetu, iako možda sada ne igraju na zavidnom nivou. To je utakmica koja će sigurno ispisati istoriju srpskog fudbala. Teško je, ali, jednostavno svestan sam da smo i mojom zaslugom postigli ovaj rezultat. Time hoću da kažem da smo od sedam utakmica dobili šest, što jeste uspeh. Možda je u ovom trenutku i dobra stvar što ja nisam na spisku, što se na meni sve prelomilo. Time verujem da sam dao primer nekim drugim igračima kako treba da se ponaša, kako se živi za utakmicu, kao što ja živim za taj meč koji igraju moji drugovi. Nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat i da ćemo zajedno otići put Afrike.“

„Napomenuo bih to da pred igrače ne sme da se stavlja osećaj obaveznog trijumfa nad Francuzima, niti najavljivanje drame u koliko do neuspeha dođe. Mnogi su nas na početku kvalifikacija poredili sa Litvanijom, mi smo pokazali koliko možemo. Daćemo sve od sebe i u toj, toliko važnoj utakmici, ali treba biti realan i svestan dosadašnjeg uspeha. Prvi smo u grupi.
Za mnoge igrače predstojeći Mundijal mogao bi da bude kruna karijere, jer neki od njih ulaze ili su već ušli u četvrtu deceniju života.

Treba razmišljati korak po korak. Prvo kvalifikacije. Vrlo dobro poznajem sportske i ljudske kvalitete svih članova srpske reprezentacije, treba istaći i dobru atmosferu u Kovilovu, i siguran sam da će svako od njih dati sve od sebe da ispune ono čemu se svi nadamo.“

Pantelić, bivši kapiten Crvene zvezde, trenirao je sa "crveno-belima" do potpisa za Ajaks, dobro je upoznat sa dešavanjima u Ljutice Bogdana i nije propustio priliku da prokomentariše aktuelnu situaciju u njegovom nekadašnjem klubu.

Zvezda je u stanju reorganizacije. Treba realno gledati svaki uspeh i poraz, biti svestan kome su „crveno-beli“ dali pet golova, ko ih je eliminisao iz kvalifikacija za Ligu Evrope, a posebno se podsetiti šta se u Zvezdi događalo poslednje dve godine. Vladimiru Petroviću treba dati vremena da ostvari ono što je planirano, ciljevi koji su poznati kada se o Crvenoj zvezdi radi. Samo Delije mogu da naprave sjajnu atmosferu na stadionu. Ovoga puta bih ih pozvao da uvek, šta god da se dešava, budu uz Zvezdu. Klub iz Ljutice Bogdana će uvek biti deo mene, Zvezda je klub koji najviše volim, i gde bih, ako bude uslova, jednog dana voleo da se vratim“, zaključuje Pantelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: