Krstić: "Ima prostora i vremena za usavršavanje igre"

Posle 12 dana pripremnih turnira u Nemačkoj i Grčkoj, košarkaška reprezentacija Srbije ponovo trenira u Pioniru. Iako rezultat nije bio u prvom planu, na sedam zvaničnih utakmica, ostvaren je skor od pet pobeda i dva poraza.

Kapiten Nenad Krstić smatra da u preostalih desetak dana, koliko je ostalo do početka EP u Poljskoj, ima dovoljno vremena da se poboljša celokupna igra:

Izvor: Mina Pavloviæ

Nedelja, 30.08.2009.

21:04

Default images

"Utisci posle turnira u Nemačkoj i Grčkoj su zadovoljavajući. Ispunili smo cilj, utakmice smo maksimalno iskoristili da se tim uigra. Iako nije toliko bitno, pet puta smo slavili, a dva puta izgubili u sedam mečeva, što govori o jakom ritmu u kom igramo, a važno je da tako bude i na EP. Do sada je sve dobro izgledalo, ali ima još prostora za rad i napredak.

Dobro smo igrali u odbrani, ali dosta toga treba da popravimo u napadu. U ovom periodu selektor Ivković najviše stavlja akcenat na taktiku, a više ćemo obratiti pažnju na skauting konkurentnih nacionalnih timova naše grupe. Stepenik po stepenik", Nenad Krstić, kapiten košarkaške reprezentacije Srbije.

Naši košarkaši osvojili su turnir u Atini i drugo mesto na prestižnom Akropolis kupu. Priliku za debi u nacionalnom timu imaju Ivan Paunić i Nemanja Bjelica. Mladom prvotimcu Crvene zvezde posebno je drago što ima radi sa selektorom Dušanom Ivkovićem:
www.kss.rs
"Ovo je za mene jedno veliko iskustvo i čast što sam deo tima koji čine najbolji košarkaši naše zemlje. Na turnirima je bilo dobro, budući da smo ostvarili pet pobeda i dva poraza. To je posledica timske igre, jer samo ako budemo funkcionisali kao tim možemo nešto značajnije da ostvarimo. Rad sa selektorom Ivkovićem - privilegija i zadovoljstvo. U reprezentaciji sam debitant i ovde sam da naučim od iskusnijih" , kaže Bjelica za B92.

Ko Vam je od saigrača najviše pomagao?

"Prvo sam bio cimer sa kapitenom Krstićem, ali sam savete dobijao i od Tepića, Teodosića, Paunića, Veličkovica...svi."

Na čemu još treba da radite, što se same igre tiče, u ovom delu priprema?

"Iz dana u dan podižemo formu i sve bolje funkcionišemo. Idemo polako, pa ćemo videti. Još uvek ne pratimo rad drugih reprezentacija protiv kojih cemo igrati u grupi u Poljskoj, fokusirani smo na našu igru, ima vremena do tog nivoa priprema, ostalo je još desetak dana do starta takmičenja", rekao je Nemanja Bjelica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: