Mari: "Volim da igram na tvrdoj podlozi"

Tačno pre godinu dana, Endi Mari je počeo svoje probijanje u vrh svetskog tenisa odličnim nastupima na US Openu, kada je u polufinalu savladao svetskog broja jedan Rafaela Nadala, da bi potom u finalu bio poražen od Rodžera Federera. Tada nije bilo sigurno da li će mladi Škot moći da nastavi ubitačni tempo igara, ali je Mari ove godine otklonio svaku sumnju, stigao do drugog mesta i najavio pohod na tron.

“Osećam se kao da sam mnogo napredovao u poslednjih godinu dana. Od tada sam osvojio osam turnira”, kaže Mari samouvereno, iako je tačniji podatak da je trijumfovao na sedam. “Svakako da imam više iskustva sa igranjem u finalima i sa kontrolisanjem sopstvenih emocija.”

Izvor: B92

Nedelja, 30.08.2009.

18:26

Default images

Škot smatra da je ključ uspeha umerenost u pritisku i tempu.

“Moram da se postaram da ne krenem loše, kao protiv Federera u Sinsinatiju. To ne možete da dopustite na slemovima, pošto će to na kraju samo vama da škodi.”

Zbog problema sa nervima koje je imao proteklih godina, Mari sada više ceni smirenost i odmerenost u reakcijama.

“Često sve može da vas iznervira, gomila ljudi svuda oko vas, nesnosna gužva u saobraćaju i ponekad mi se čini kao da se nalazim u zoo vrtu. Najbitnije je da uspete da se fokusirate na treninge i mečeve.”

Mari je takođe i bolji igrač nego što je bio pre godinu dana, što, pored rezultata, pokazuje i sâm pristup igri.

“Rezultati su dosta slični, čini mi se da se nisam mnogo promenio. Možda ću još da poradim na nekim stvarima, što se vidi iz mojih skorijih mečeva. Broj sati koje provodim u teretani i na terenu će ostati isti.”

To znači da će Škot morati da poradi na kvalitetu prvog servisa i preciznosti drugog, kao i na kvalitetu drop šotova i ostalih nezgodnih udaraca pri izlasku na mrežu.

Ipak, nešto je i ostalo isto – Marijeva ljubav prema US Openu i turnirima na tvrdoj podlozi.

“Muškarci imaju tendenciju da tokom karijere dobro igraju na određenoj podlozi”, zaključio je Mari, koji je odlučan da na poslednjem Gren slemu sezone ode korak dalje nego na prethodnom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: