Rafa: "Biću onaj stari"

Ovoga leta, Rafael Nadal nije imao mnogo izbora kada je u pitanju bio tenis. Treninga nije bilo, a najtoplije mesece u godini je morao da presedi kod kuće lečeći se od hroničnog tendonitisa. Bivši svetski broj jedan, koji je tron prepustio Rodžeru Federeru zbog nemogućnosti da brani titulu na Vimbldonu, na teren se vratio pre tri nedelje na Mastersu u Montrealu, gde ga je u četvrtfinalu porazio Huan Martin del Potro. U Sinsinatiju je Nadal na trenutke pokazao svoju staru formu i uspeo je da stigne do polufinala, kada je od njega bio bolji Novak Đoković.

Španac se sada suočava sa novim izazovom – igranjem mečeva na tri dobijena seta i novim pokušajem da osvoji jedini Slem koji mu fali u kolekciji – US Open. Nadal veruje da će ove godine zbog povrede podvizi biti teški.

Izvor: B92

Subota, 29.08.2009.

20:58

Default images

“Mislim da će mi biti lakše narednih godina. Ono što je sada bitno je da su mi kolena sasvim u redu, što znači da konačno mogu u potpunosti da se posvetim treninzima i pronađem staru formu. Ne znam da li ću biti skroz spreman, ali to je normalno i pokušaću.”

Mladić sa Maljorke je siguran da mu povreda ne može ugroziti karijeru.

“Izvesno je da ovo neće imati nikakvog uticaja na dalji tok moje karijere. Leto mi nije bilo sjajno i uvek je teško vratiti se u vrhunsku formu posle ozbiljne povrede, ali ja radim i čekam da budem spreman.”

Posle fantastičnih nastupa prošle godine, Nadal priznaje da mu je bilo teško da vidi kako mu sav trud propada tokom perioda oporavka.

“Uvek je teško. Strašno mi je bilo da propustim turnir ili da ne mogu da igram na svom uobičajenom nivou, ali je istina i da tu ne može ništa da se učini, a ja ću se vratiti dogodine”.

Pre tri meseca Nadal je bio šampion tri Gren slema i broj jedan. Sada mu je ostala samo titula sa Australijen Opena i treće mesto na ATP listi, što nije dobar uvod u US Open priču...

“Trenutno nisam broj jedan, ali uvak kažem isto. Moja motivacija i želje su iste, nebitno da li sam prvi ili peti. To je jedina istina. Moj cilj je uvek bio da mi igra donese sreću, da uživam u tenisu i da radim na sebi. Kada ne bih bio srećan zbog svoje igre, ne bih ni mogao da igram dobro. Zbog toga je neophodno imati pravi stav, a ja ću nastaviti da igram kao što sam uvek igrao, rang je nebitan.”

Španac je dodao i da trenutno ne razmišlja o mogućnosti da postane tek sedmi čovek koji je osvojio sva četiri Gren slema, kao ni da se ne brine o povratku na prvo mesto.

Trenutno se ne opterećujem ničim osim svojim zdravljem. Moj jedini cilj je da se takmičim i da budem najbolji što mogu, a to znači da ću onda imati i šansu da ponovo budem prvi. Ionako su bitne titule, ne rang.”

Iako je Rodžeru Federeru put do titula ovog leta umnogome bio olakšan odsustvom do tada dominantnog Rafe, Nadal smatra da ništa ne može da obezvredi uspehe koje je postigao Švajcarac.

Najbitnije je da se osvoji turnir, a nije važno protiv koga igrate u finalu. Za mene su susreti sa Rodžerom veoma, veoma posebni, ali mi nije bitno da li protiv njega igram u finalu Gren slema. Pobeda se računa, a nije bitno ko je rival”, zaključio je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: