Federer: "Hrabro do šestog US Opena"

Rođenje bliznakinja Šarlin Rive i Mile Rouz je po mnogima bio trenutak kada bi se njihov tata, poznatiji kao Rodžer Federer, zasitio od osvajanja turnira, ili su se tome barem nadali njegovi protivnici.

Nema šanse.

Tačno mesec dana posle rođenja devojčica, svetski broj jedan se hvali kako je uspeo da savlada umetnost suočavanja sa neprospavanim noćima, dok je umeće igranja tenisa još jednom demonstrirao na Mastersu u Sinsinatiju, kada je u finalu slavio protiv našeg Novaka Đokovića.

Posle neverovatnih šest nedelja u maju i junu, kada je uspeo da osvoji Rolan Garos, jedini Slem koji mu je nedostajao, kao i Vimbldon, Švajcarac sada stiže u Njujork sa namerom da osvoji šesti US Open u nizu.

Izvor: B92

Subota, 29.08.2009.

20:16

Default images

Ovo je bilo fenomenalno leto za mene, i privatno i profesionalno. Ponekad mi je i dalje teško da poverujem da sam osvojio Rolan Garos i Vimbldon u istoj godini.”

Švajcarac se radovao povratku na prvo mesto, za koji, doduše, najviše može da zahvali teškoj povredi Rafaela Nadala, koji nije bio u mogućnosti da brani titulu u Londonu.

Definitivno se sve poklopilo. Pobedom na Vimbldonu sam se vratio na prvo mesto, to je bilpo fantastično. A sada pored toga još imam i ćerke bliznakinje, što je nešto što se ne dešava svaki dan.”

Federer ipak naglašava da se ništa u njegovom profesionalnom životu neće promeniti dolaskom dece.

“Ne vidim zašto bi se išta promenilo dolaskom bliznakinja, iako je to definitivno uticalo na moj život. Za sada je to samo pozitivni uticaj i nikako me ne odvlači od igre. To mi daje samopouzdanje kada je u pitanju igra.”

Svetski broj jedan se raduje i reakcijama Njujorčana na njegov dolazak.

Svi su divni prema meni. Čak i vozači taksija i prolaznici na ulici zastajkuju da mi požele sreću. To je nešto što nikada ranije nisam iskusio u Njujork i mislim da mi to pomaže”, zaključio je Federer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: