Stepanović za B92: Od dobrog starta ka još boljem cilju

U izmenjenom igračkom sastavu u odnosu na prethodnu sezonu, sa novim trenerom i Ratkom Butorovićem ponovo na mestu predsednika, ekipa Vojvodine najavljuje borbu za prvo mesto domaćeg fudbalskog prvenstva.

Dragoslav Stepanović debitovao je na klupi Novosađana u Ligi Evrope, takmičenju u kojem je Vojvodina ispala, a sada će u nacionalnom šampionatu morati da opravda razlog svog dolaska u Novi Sad.

Izvor: Mina Pavloviæ

Četvrtak, 13.08.2009.

23:16

Default images

Bez obzira na priliku propuštenu u Austriji, Stepanović smatra da na raspolaganju ima fudbalere koji mogu da ostvare cilj koji im je zadat još u pripremnom periodu.

" U oba susreta proti Bečlija videlo se da ekipa ima karakter, ambiciju, ali i igru koja bi mogla da nas dovede do dobrog plasmana u prvenstvu", rekao je trener Stepanović, i dodao:

"Problem su nam golovi. U prve dve takmičarske utakmice pokazali smo da smo se dobro uigrali, stvarali smo šanse, samo nam je efektna završnica nedostajala. Očekujem da se i to vremenom popravi. Kada govorim o ofanzivnoj igri, mislim da je to jedan od elemenata igre u kojem smo bolji"

U letnjem prelaznom roku Vojvodinu su pojačali bivši igrači Javora koje je iskusni stručnjak posebno pohvalio:

"Dolaskom Ađurua i Vulićevića naš tim dobio je na kvalitetu, jer su obojica tehnički oformljeni igrači, dok će Stojki trebati još vremena da se u potpunosti uklopi. Ali, svi su se obavezali klubu na više godina, ima vremena da se prilagode", kazao je Dragoslav Stepanović.

Iskusni stručnjak koji je u Srbiji bio i na klupi Čukarički Stankoma, izjavio je da će insistirati na ofanzivnom fudbalu:

"Golovi, to je ono što najviše volim u ovom sportu, na tome ću insistirati. U ekipi imamo dosta igrača koji mogu da pripreme šansu, ali malo onih koji to mogu da realizuju. Na tome treba da poradimo. Aleksić je pravi mladi golgeter, ne treba mu još mnogo da to pokaže i na terenu, a i od Tadića očekujem mnogo."
Crvena zvezda i Partizan su, naravno, prvi kaonkurenti za osvajanje titule o kojoj treba razmišljati već na startu šampionata:

"Partizan se pojačao, ali mislim da je trenutno u manjoj krizi, dok će Crvena zvezda sigurno biti snažnija nego prošle godine, posebno zbog uspeha u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Kao Javor prošle sezone, očekujem da će neki od, uslovno rečeno, slabijih timova, dobrim rezultatom iznenaditi i u ovom prvenstvu.

Cilj mi je da u prvom delu osvojimo između 23 i 26 bodova, u decembru podvučemo crtu i precenimo učinak igrača, a posle toga govorimo o eventualnim pojačanjima", ocenjuje trener Stepanović.

U prvom kolu Jelen Superlige Novosađani igraju vojvođanski derbi u Kuli:

"Dobar početak je osnova, dobar temelj, a nadam se da ćemo mi tako startovati protiv Hajduka. Očekujem neizvesnu utakmicu u kojoj će presuditi nijanse, momenat, raspoložen pojedinac", zaključio je Dragoslav Stepanović.

U prvom kolu ove sezone Vojvodina igra u Kuli protiv Hajduka u nedelju od 17.30, a sa večiti večitim rivalima se sastaje petog, odnosno šestog vikenda Jelen Superlige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: