Vanja Udovičić za B92: "Želja je odlučila"

Vaterpolisti Srbije osvojili su zlatnu medalju da tek završenom SP u Rimu, a lider ove noce selekcije je vaterpolista Pro Reka Vanja Udovičić.

Kapiten Reprezentacije Srbije je u intervjuu za B92 govorio o atmosferi koja je nastala u timu, želji da se postigne veliki rezultat, ali i najtežem mogućem putu koji su on i njegovi saigrači morali da pređu do zlata. Udovičić je potvrdio da je glavna želja svih igrača i dalje zlato na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, ali i da ovaj uspeh nije došao prerano.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.08.2009.

18:16

Default images

"Smatram da je ova selekcija pokazala ogroman kvalitet jer je uspela posle prve utakmice, ali i trećeg meča koji je takođe bio ispod renomea ove reprezentacije, da se vrati i mislim da je upravo to kvalitet svih nas koji nam je ranije nedostajao".

"Izabrali smo teži put, izubili prvi meč sa Španijom u grupi, put nas je vodio preko domaćina, olimpijskog, svetskog prvaka i nama neugodne reprezentacije Španije, što se i videlo u ove dve utakmice. Kada se lomiomeč ti momenti su nama donosili prednost, u takvim mečevima, polufinalu, finalu odlučuje donekle sreća, ali prvenstveno želja".

"Verovali smo u sebe i na kraju smo se izdigli iznad svega toga i to je najbitnije. Lidere određuje sam tok utakmice i sama ekipa u odnosu na protivnika i takmičenje i ja samo mogu da budem prezadovoljan i zahvalan ljudima u savezu u ime svih igrača i celog stručnog štaba jer nam je omogućen otvoren put ka uspehu".
Najvažniji deo posl<, podmlađivanje reprezentacije je obavljen. Selektor Udovičić je istakao da cilj ostaje isti, OI u Londonu 2012, a kapiten ne misli da je uspeh došao prerano za selekciju koja je tek stvorena.

"Većina ovih igrača već dugi niz godina u jednom sistemu. Dugo se poznajemo, što kroz juniorska, što sada kroz seniorska takmičenja. Niko ne može da kaže da je rezultat kakav god i bilo kad došao prerano. Rezultat pokazuje naš kvalitet. Cilj jesu Olimpijske igre, nešto što prethodna generacija i ja sa njima nismo uspeli da osvojimo i to je nešto što je sportska želja svakog od nas".

"Zna se koji nas put očekuje, ovo je bila samo jedna prepreka na njemu. Ove godine smo imali dosta turnira i dosta pobeda. Izdigli smo se i ostvarili neverovatan uspeh i baš zato je taj uspeh još veći. Imamo još tri godine do OI, a to je veoma dug put i ubeđen sam da ako budemo verovali u sebe i nastavili da radimo i izbegli neke dečije bolesti i bubice u glavama možemo da ostvarimo dobar rezultat u Londonu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: