Troicki zadovoljan, sledi odmor

Srpski teniser Viktor Troicki rekao je da je relativno zadovoljan svojim učešćem na ovogodišnjem Vimbldonu.

Troicki je u ponedelja zajedno sa Nemcom Kristoferom Kasom završio takmičenje u osmini finala u konkurenciji parova. U pojedinačnoj konkurenciji drugi teniser Srbije poražen je u trećem kolu od drugog favorita turnira Britanca Endija Marija.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.06.2009.

20:45

Default images

"Pa, zbog današnjem meča mi iskreno i nije toliko krivo. Partner mi se povredio u četvrtom setu tako da realno nismo imali šanse, možda samo trebali i da predamo. Posle ovoga sledi odmor, tako da mi je i dobro došlo što smo ranije izgubili u dublu. Posle poraza u singlu nisam se osećao baš najbolje. Želeo sam malo više, ali nisam mogao. Mari je igrao jako dobro i zasluženo je pobedio", rekao je Troicki.

Troicki je dodao da ne želi previše da se posvećuje dublu iako mu dobro ide u toj konkurenciji.

"Pa dobro, igrali smo ja i Janko na Rolan Garosu četvrtfinale. Mislim da mogu da igram dobro dubl sa dobrim partnerom. Jednostavno, ne želim previše da se vezujem za dubl. Želim da ostanem fokusiran na singl. Mislim da je ove godina bila i greška što sam se prijavio za dubl, jer mi je oduzeo dosta energije. Onaj meč dan pred duel sa Marijem mi nije trebao. Osećao sam se malo umorno i možda je i to jedan od razloga."

Viktor se trenutno nalazi u možda i najboljoj formi u karijeri. Na Vimbldonu je bio postavljen za 30. nosioca, a sada nakon još dva turnira na šljaci, sledi serija jakih turnira na severnoameričkom kontinentu.

"Najvažnije je da dobro igram, to je sigurno. Nema veze da li sam 30. ili 80. najvažnije je da igram dobro i da pobeđujem. Sledi odmor, kratka pauza. Posle toga ću igrati dva turnira na šljaci u Evropi – Hamburg i Umag. Nakon toga idem u Ameriku, tamo ću igrati na betonu koji je moja omiljena podloga. Najbolje se i osećam na betonu tako da očekujem dobre rezultate", rekao je Troicki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: