Đoković zadovoljan nakon plasmana u četvrtfinale

Srpski teniser Novak Đoković rekao je nakon plasmana u četvrtfinale Vimbldona da je zadovoljan svojom igrom protiv Dudija Sele.

Đoković je u četvrtoj rundi pobedio Izraelca nakon relativno laka tri seta i tako obezbedio plasman među osam najboljih. Đokovićev naredni protivnik biće Nemac Tomi Has koji ga je nedavno pobedio u finalu Halea.

Srpski teniser je dodao da nije očekivao lak posao protiv Sele iako su ga skoro svi pred ovaj duel već proglasili za pobednika.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.06.2009.

19:55

Default images

"Nikada ne očekujem lak posao. Ono što je danas bilo jako važno je da ne podcenjujem svog protivnika koji je očigledno bio dosta slabije rangiran od mene. Mnogi su očekivali pobedu u tri seta pre nego što je počeo meč, to je stvorilo određeni pritisak, ali zadovoljan sam svojom igrom u važnim poenima. Kada sam trebao da pritisnem i budem agresivan, preuzeo sam stvari u svoje ruke i zaista završio onako kako treba", rekao je Đoković.

Naredni Novakov protivnik je Nemac Tomi Has koji u poslednje vreme proživljava 'drugu mladost'. Has je na Rolan Garosu ispustio 2:0 u setovima protiv Rodžera Federera, a zatim je osvojio i turnir u Haleu.

Na ovogodišnjem Vimbldonu Nemac je odigrao nekoliko sjajnih mečeva i sigurno će biti težak protivnik srpskom teniseru.

"Moraću nnogo bolje da serviram i da reterniram onako kako sam reternirao u poslednja dva-tri meča, posebno protiv Fiša. Vrlo je sličan igrač Fišu, samo što igra dosta bolje sa osnovne linije. Ima jako agresivan drugi servis i to ge čini nezgodnim. Kao što sam rekao, verlo je agresivan igrač, želi da završi što pre poen.

Ne zadržava se mnogo na osnovnoj liniji, koristi svaku kratku loptu da izađe na volej koji je impresivan. Samim tim, moram da budem strpljiv i da čekam svoju priliku da ga brejknem i da eventualno dobijem taj meč", smatra Đoković.

Srpski teniser rekao i je i da ne razmišlja o eventualnom polufinalu sa Rodžerom Federerom.

"Isključivo gledam samo na narednog protivnika. Svestan sam činjenice sada kada sam ušao u drugu nedelju i kada se bližim kraju turnira da su igrači dosta bolje rangirani i dosta nezgodniji, i da ću morati da podignem nivo svoje igre ako želim da pobedim u tim mečevima. "

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: