Đoković: "Čudan meč"

Srpski teniser novak Đoković rekao je nakon pobede nad Žilijenom Benetoom da smatra da je meč bio čudan. Đoković je uspeo da obezbedi plasman u drugo kolo pobedivši Francuza sa 3:1, iako je izgubio prvi set.

Izvor: B92

Utorak, 23.06.2009.

00:15

Default images

"Bio je ovo sveukupno veoma čudan meč. Kada pogledate šta se dešavalo na terenu, ali i van njega. Mislim da je teren bio prilično klizav. Ja sam otklizazo nekoliko puta on takođe. On je veliki borac i uspoeo sam da ga dobijem dobrim servisima i igrom u ključnim momentima", rekao je srpski teniser nakon duela sa Benetoom.

Đoković je ponovo imao problema sa kretanjem po terenu.

"Ja sam jedan od igrača koji se dosta kliza. I to nije nešto što se radi na travi. Ovde se ne prave veliki koraci. Ali ajde da ne pričamo o tome. Srećan sam kako sam igrao u trećem i četrtvom setu i nadam se da ću tako nastaviti."

Tokom meča, posebno nakon problema sa povredom, publika na centralnom terenu bila je na strani Benetoa. Novak smatra da je Francuz zaslužio podršku.
Fonet
"Ne mogu da krivim publiku. Ona bira za koga će da navija. On se mnogo borio, i zaslužio je današnju podršku. Nadam se da će u narednim mečevima ona biti na mojoj strani."

Prošle godine Đoković je ispao već u drugom kolu od Marata Safina, i Vimbldon ove godine ima veliku važnost za njega. Novak smatra da nije bilo lako protiv Benetoa koji je igrao veoma dobro.

"Beneto nije lak protivnik za prvo kolo. Znao sam da ću morati da se borim u svakom gemu. Dobro servira. Kreće se kvalitetno na osnovnoj liniji, ima jake udarce i pametan je igrač. Imao sam sreće što sam drugi set dobio u taj brejku i posle je bilo sve lakše", smatra Đoković.

Naredni protivnik Đokovića je Nemac Simon Grojl, sa kojim je Đoković jednom igrao.

"Ako se ne varam igrali smo jedanput, na čelindžeru. Ne znam preterano mnogo o njemu, nisam pratio njegov razvoj i njegove rezultate u poslednje dve, tri godine. Ali, on je igrač koji je došao kroz kvalifikacije, već ima dosta odigranih mečeva na travi. Pobedio je u prvom kolu, opet kvalifikanta. Naravno, gledajući na papiru ljudi od mene očekuju da pobedim lagano u tri seta. Međutim, ne treba nikoga potcenjivati – to su igrači koji nemaju šta da izgube, baš kao i moj protivnik danas, i to ih čini jako opasnim. "

Novinare je zanimalo i šta je Đoković kupio Janku Tipsareviću za rođendan. Tipsarević je pobedom nad Čehom Janom Hernihom proslavio 25. rođendan.

"To je tajna. Danas se nismo videli, tako da nisam imao prilike da mu čestitam lično rođendan. Nećemo sigurno provoditi veče do kasnih sati jer smo u sred turnira", rekao je Đoković

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: