Federer: "Samo želim titulu na Vimbldonu"

Federer, koji se pobedom na ovogodišnjem Rolan Garosu izjednačio sa legendarnim Amerikancem Pitom Samprasom po broju osvojenih gren slem titula (14), veliki je favorit za trijumf na terenima ‘Al Ingland Kluba’, pošto se prvi teniser planete Španac Rafael Nadal povukao sa tog turnira zbog povrede. Drugom reketu sveta pruža se jedinstvena priliku da obezbedi svoje mesto u istoriji belog sporta kao jedan od najboljih teniseta svih vremena, ako ne i kao najbolji svih vremena.

Izvor: B92

Nedelja, 21.06.2009.

13:41

Default images

"Koncetrišem se na prvo kolo i prvi poen, tu počinje moj put ka tituli", rekao je 27-godišnji Federer koji će pokušati da šesti put u poslednjih sedam godina trijumfuje na Vimbldonu.

"Isti put moram da pređem ne bih li srušio rekord Pita Samprasa. Ipak mislim da ću o tome ozbiljno početi da razmišljam tek kroz 10 ili 12 dana, kada dođem do polufinala i finala", dodao je on.

"Sada samo razmišljam o tome kako da povratim naslov najboljeg na Vimbldonu. Iskreno ne osećam pritisak vezan za obaranje Pitovog rekorda, ali znam da imam odlične šanse za uspeh", istakao je Švajcarac.

Sezona za Federera je počela sa suzama na Australijan Openu pošto je u finalu tog turnira doživeo još jedan poraz od Nadala, što je navelo mnoge da pomisle da je Federerova era na izmaku i da njegovi dani polako prolaze.
Beta
Ipak stvari su se od tada drastično promenile, Švajcarac je u međuvremenu osvojio Rolan Garos, jedini gren slem koji mu je nedostajao u karijeri.

"Osećam se odlično", rekao je Federer koji je odlučio da propusti turnir u Haleu koji se takođe igra na travnatoj podlozi i tradicionalno služi kao priprema za Vimbldon.

"Osećam da trenutno igram u veoma dobroj formi. Neće mi trebati mi mnogo vremena da se naviknem na travu. Prijala mi je pauza od nedelju dana, jer sam imao prilike da se odmorim od svega, oporavim i saberem utiske. Jednostavno sam uzivao kod kuće i sada sam potpuno spreman", istakao je petostruki osvajač Vimbldona.

"Znao sam da mi treba odmor. U Parizu sam bio pod ogromnim pritiskom, iimao sam utisak da igram četiri finala, a ne jedno", priznao je on.

Federer će u ponedeljak, na svom 11. nastupu na Vimbldonu, za prvog protivnika imati Tajvanca Lu Jen-hsua, a po prvi put u istoriji nema bojazni da će vremenske prilike ugroziti početak tog meča pošto je na Centralnom terenu postavljen novi pokretni krov.

"Obišao sam Centralni teren i moram da kažem da stadion ovim renoviranjem i modernizacijom nije izgubio ništa od svoje istorije. To je još uvek najbolji teren na svetu i uzbuđen sam što ću u ponedeljak igrati na njemu", ocenio je Federer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: