Šarapova: "Sam dolazak je uspeh"

Ruskinja Marija Šarapova izjavila je da na Vimbldon dolazi bez očekivanja da će ponoviti uspeh iz 2004. godine kada je trijumfovala. Šarapova se polako vraća tenisu nakon pauze od deset meseci zbog povrede ramena. Ove godine ona je odigrala samo tri turnira. U polufinalu WTA turnira u Birmingemu Šarapova je delovala 'zarđalo' protiv Kineskinje Na Li. Ruskinja je rekla da ne misli da će na Vimbldonu daleko dogurati, jer još uvek nije ušla u formu u kojoj je bila ranijih godina

Izvor: B92

Subota, 20.06.2009.

21:03

Default images

"Mislim da je prereno ramišljati o tituli na nekom gren slemu. Sam dolazak ovde je uspeh za mene. Kada pogledam gde sam bila pre 10 ili 11 meseci, definitivno sam blagoslovena što sam ovde. U ovom renutku svaki turnir je za mene test. Osećam kao da sam ja na početku sezone, dok su druge igračice već na polovini sezone", rekla je Šarapova.

Nekadašnja najbolja teniserka sveta kaže da povreda ramena još uvek nije prošlost.

"Još uvek testiram svoju igru, svoje telo ali i svoje rame. Igram meč po meč, i tako se spremam. Ovo je definitivno trenutak u mojoj karijeri kada ne mogu da gledam ko me čeka u trećem kolu, polufinalu ili finalu."
Šarapova u prvom kolu Vimbldona igra protiv kvalifikantkinje iz Ukrajine Viktorije Kutuzove. Ruskinja je nakon velike pauze zbog povrede pala na 59. mesto na WTA listi. Ona je rekla da je bila iznenađena kada su je organizatori Vimbldona stavili među favorite (24. nosilac).

"Da li sam bila iznenađena? Pa jesam. To je čudno jer nisam puno ni ramišljala o žrebu dok se nije pojavio. Bila sam van terena toliko dugo, pala sam na WTA listi i zaista nisam očekivala da budem među nosiocima."

Nakon tolike pauze Šarapova je rekla da je srećna zbog samog učešća na turnirima.

"Puno stvari mi je nedostajalo dok sam bila van terena. Priprema pred meč i trenutak kada uđete na teren i čujete publiku. Onda, sama kompetitivnost u svakom meču, i provlačenje kroz razne situacije u meču", završila je Ruskinja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: