Marko Marinović za B92: "Ako ostanemo zajedno, možemo mnogo"

Košarkaši Crvene zvezde nalaze se na crnogorskom primorju gde obavljaju pripreme pred početak najvažnijeg dela sezone, finiša NLB lige i nacionalnog prvenstva.

Jedan od aduta crveno-belih u tim borbama za raspodelu trofeja je svakako Marko Marinović, iskusni bek koji je ovom mladom timu jedan od najiskusnijih igrača. Koliko njegovo prisustvo na terenu znači saigračima videlo se i kada je odsustvovao iz pojedinih važnih mečeva zbog povrede. Bivši reprezentativac SCG, igrač FMP-a i Djirone je sa ekipom u Crnoj Gori, a u intervjuu za B92 govori o ciljevima do kraja sezone, pritisku nestrpljivih navijača Zvezde, radu sa Pešićem, mogućem ostanku na Malom Kalemegdanu i mogućnostima mladog tima u budućnosti.

Izvor: Igor Vujièin

Sreda, 01.04.2009.

16:09

Default images

Trenutno ste na pripremama u Budvi, očekuje vas dosta toga u narednom periodu:

" Ove pripreme su nam bile potrebne. "Izašli" smo svi iz treninga na prvom mestu zbog brojnih povreda, nismo bili kompletni, ni Roberts ni ja nismo trenirali, i ovih 10-ak dana nam je dobro došlo u Budvi. Prvai trenutak da se oporavimo, spremimo kao ekipa i udjemo maksimalni pripremljeni u završnicu domaćeg prvenstva i NLB lige"

Imate puno problema sa povredama, kada ste kompletni ili makar delimično kompletni, pokazali ste da možete da dobijete i najjače ekipe u domaćim okvirima, Partizan i Hemofarm:

" Prvo što želim i očekujem je da svi budemo zdravi. To je najvažije za nas. Ako mi budemo zdravi i kompletni, mislim da ćemo ući u borbu za osvajanje i Jadranske i srpske lige. Ipak, o tome kasnije, idemo od utakmice do utakmice, a nadam se da ćemo biti u "top" formi kada bude bilo najpotrebnije"
Ritam koji Vas očekuje u finišu sezone, biće izuzetno težak. Da li u uslovima kada će se igrati na svaka dva dana, možete da odredite da li je prioritet NLB ili domaća liga?

" Ovih mesec dana će biti pakleno, zbog ritma odigravanja utakmica na svaka dva dana.Moramo da razmišljamo od duela do duela, došli smo do takve situacije da moramo da dobijemo svaki meč do kraja, ako želimo da osvojimo nešto. Prva utakmica koja nas očekuje je sa Borcem u sredu 8.aprila, pa ćemo se prvo skoncentrisati na taj meč"

Ono sa čime mlada ekipe Crvene zvezde takodje mora da se "nosi" tokom ove sezone je i pritisak navijača, koji su nestrpljivi... Sa druge strane, ima i mnogo njih koji su svesni da je klub u julu 2008.godine bio na ivici provalije:

" Sigurno da svi očekuju od Crvene zvezde najveće rezultate. Mi smo svesni toga sigurno...Mi ćemo da damo maksimum koji imamo. Ako navijači budu to prepoznali, da izgaramo, pa čak i po cenu da ne osvojimo te trofeje, nadam se da će shvatiti da nam je potrebno malo više vremena da postanemo pravi tim"
Marko Marinović je jedan od najiskusnijih u ovom timu Crvene zvezde. Radio je i sa Svetislavom Pešićem u Djironi. Tako je i jedan od najpozvanijih u ovom timu da prokomentariše, da li je ekipa u potpunosti prihvatila metode rada tako velikog trenera i da li bi njegovim ostankom u Zvezdi klubu bio zagarantovan dalji napredak?

" Ja sam ubedjen da bi najveći cilj kluba trebalo da bude pokušaj dogovora sa trenerom Pešićem na duže staze. Zvezda ima izuzetno talentovanu ekipu koja je pokazala u pojedinim trenucima u ovoj sezoni da može da igra sa svima u ovoj ligi, pa i Evropi. Ostanak Svetislava Pešića bio bi pravi pogodak za klub i upravu".
Koliko ova ekipa može ako ostane na okupu, uz naravno odredjena pojačanja i "doselektiranje", i da li razmišljaš o ostanku u Crvenoj zvezdi?

" Videćemo, sačekaćemo da se završi sezona, da vidimo šta ćemo uraditi u Srpskoj i NLB ligi. Voleo bih i ja da ostanem u Crvenoj zvezdi, posebno ako ostane i trener Pešić. Ekipa će početi pripreme na vreme, bićemo iskusniji, uigraniji, a to je nešto što nam je puno nedostajalo u pojedinim mečevima ove sezone", rekao je Marinović za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: