Danilović: ''Hitno rešiti problem Pionira''

Iako se činilo da je problem grejanja rešen, u subotu uveče košarkaši Partizana ponovo su trenirali u hladnom Pioniru.

Izvor: kkpartizan.rs

Nedelja, 01.02.2009.

10:55

Default images

Čelnici ’’crno-belih’’, Beograda i SRC Tašmajdan održali su sastanak pre desetak dana i izgledalo je da više neće biti problema sa grejanjem. Predsednik Partizana Predrag Danilović kaže da je to nepoštovanje prema klubu, ali i da se plaši da će situacija biti još gora.

’’Saopštenja eksperta Milana Petrovića i Tašmajdana, koja će verovatno da uslede i posle ovog intervjua, više me apsolutno ne interesuju osim ukoliko ne budu konstruktivna i ne budu sadržala predlog kako da grad, Partizan i Crvena zvezda zajednički reše ovaj problem na duge staze jer, Petrović je najnovijim potezom pokazao da nema apsolutno nikakvo poštovanje prema Partizanu, njegovoj tradiciji, kao i aktuelnim uspesima. Ne sumnjam da će uslediti njegovi dopisi, s obzirom da verovatno ima mnogo više iskustva u pisanju saopštenja, nego u rukovođenju sportskim objektima. Ovaj sukob nikome nije u interesu, ali posle ovakvog poteza Tašmajdana, do njega je moralo doći. Plašim se da ne bude gore u narednom periodu’’, rekao je Danilović.

Predsenik kluba iz Humske smatra da je upravo Milan Petrović glavni krivac.

’’Imali smo sastanak sa predstavnicima grada, ali se ništa konkretno nije dogodilo, već se nastavlja po starom. Svake godine se ponavlja ista priča, bez obzira na javna obećanja nekih ljudi. Grad je uplatio 3,5 miliona dinara, čime su pokriveni troškovi termina za novembar, decembar i januar. Takođe, na ime nagrade za plasman u TOP 16 sledi nam nagrada od 5 miliona dinara, što nije zanemarljiva suma, ali ni ona koja nam rešava sve probleme. Deo od te sume bio je namenjen Pioniru, ali i pored miliona razgovora i molbi jer se nalazimo u velikim teškoćama, nismo naišli na razumevanje. Mislim da to namerno radi Milan Petrović, na žalost veliki navijač Partizana. Ponaša se kao da je on izgradio Pionir’’, izjavio je prvi čovek ’’crno-belih’’.
kkpartizan.rs
Danilović kaže da su se troškovi za iznajmljivanje Pionira značajno povećali.

’’Ne plaćamo samo vazduh, ali čini mi se da ćemo uskoro i to plaćati. Pionir je drastično povećao cene u odnosu na period od pre nekoliko meseci. Iznajmljivanje dvorane za jednu utakmicu košta 140 hiljada dinara, jedan sat treninga je nešto manje od 12 hiljada dinara, prostor za reklame na godišnjem nivou plaćamo 35 hiljada evra, a za sve to nemamo nikakvu uslugu. Plaćamo i pres centar koji su oni iznajmili, kao i struju, vodu, ozvučenje, obezbeđenje. Zaračunava se puna cena i zimi kad grejanja nema i leti kad je klimatizacija isključena. Primera radi, sat na pomoćnom terenu u Pioniru košta koliko i Hala sportova, ali pošto znaju da ne možemo u njoj da igramo to zloupotrebljavaju. Imam puno razumevanje da Tašmajdan kao gradsko preduzeće ima poteškoće sa kojima se suočava, ali oni nemaju razumevanja za situaciju u zemlji, pogotovo za dva naša najveća kluba’’, rekao je predsednik Partizana.

Danilović smatra da bi gradske vlasti morale da se pobrinu i za Partizan i za Crvenu zvezdu, a to bi pomoglo i Tašmajdanu.

’’Znam da država ima drugih velikih problema, ali mislim da bi grad u većoj meri morao da se brine za Zvezdu i Partizan. Trebalo bi da pokaže razumevanje i reši ovu situaciju. Tim potezom bi stekli ogromne simpatije velikog broja navijača Crvene zvezde i Partizana. Istovremeno bi se pomoglo i Tašmajdanu i rešio bi se problem koji traje osam godina. Stvarno ne mogu da vidim razlog zbog kog se problem ne rešava, zašto se konkretno ne kaže – ne možemo ili nećemo to da uradimo, odnosno uradićemo. Ovako ostaju pusta obećanja i Milan Petrović, kao što je sada slučaj, radi po svome. Smatram da je najefikasnije rešenje bilo da grad, kako smo i pričali, pokrije termine Zvezde i Partizana. To bi bila velika pomoć za oba kluba. Ukoliko ne može da pokriva troškove, neka se onda podele dvorane na upravljanje Partizanu i Zvezdi kao što je slučaj u nekim drugim zemljama. Ili nek se privatizuju klubovi. Da li će u toj privatizaciji država imati 51 odsto vlasništva, što bih lično voleo, to ne znam’’, kaže Danilović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: