Tepić za B92: "Pobede me odmaraju"

Za mladog košarkaša Partizana Milenko Tepić godina na izmaku bila je veoma uspešna. ’Crno-beli’ su osvojili trofeje u praktično svim takmičenjima u kojima su učestvovali, osim u Evroligi. Takođe, Tepić je sa reprezentacijom Srbije obezbedio plasman na EP, nagovestivši bolje dane za nacionalni tim koji je nekada bio najbolji na svetu. U izjavi za B92, Tepić je rekao da će ovu sezonu pamtiti po trofejima sa 'crno-belima', ali i po igranju za Srbiju. Košarkaš Partizana rekao je da ga ne plaše izazovi koji ga očekuju u narednoj godini i dodao je da ga pobede i trofeji najviše odmaraju.

Srbija
Podeli

Kao ono po čemu će da pamti 2008. godinu, Tepić je izdvojio trofeje koje je osvojio sa Partizanom.

"Trofeji su ono što se pamti, i to ostaje za uspomenu za sva vremena. Mi smo opet bili jako blizu odličnom rezultatu u Evroligi, i ovako smo bili jedan od boljih učesnika, igrali smo četvrtfinale sa Taukeramikom, koje smo izgubili 2:1, ali se pamti taj dobar nastup u Evropi. Takođe smo osvojili Jadransku ligu i domaće prvenstvo i pamti se taj celokupan uspeh iz 2008".

Tepić je, pored titule prvaka, istakao i nastup Partizana u Evroligi.

"Ja bih lično izdvojio titulu i igranje u Evroligi. Taj osećaj povezanosti sa navijačima, koji su uvek punili dvoranu, i osvajanje titule koje je ove godine garantovalo plasman u Evroligu su nam bili osnovni ciljevi, koje smo uspeli da ostvarimo. Napravili smo porodičan odnos sa našom publikom, i obezbedili Partizanu tri trofeja u prošloj godini, što je najbitnije".

Košarkaš Partizana bio je zadovoljan rezultatima koje je reprezentacija Srbije, predvođena selektorom Dušanom Ivkovićem, ostvarila u protekloj godini.

"Ovo je neki novi početak, nove kvalifikacije smo igrali ove godine, s obzirom na loš plasman u Španiji na EP prošle godine. Prilično smo se sigurno plasirali uz taj jedan kiks u Finskoj. Mislim da je to ono što se ove godine od reprezentacije očekivalo, ali sad je posao mnogo teži. Nalazimo se u teškoj grupi za naredno EP. Što se ove godine tiče, to je bilo jako lepo i prijatno iskustvo koje sam imao u radu sa novim selektorom, i nadam se da se taj trend dobrih odnosa u reprezentaciji moće nastaviti i u narednom periodu".

Milenko Tepić je izjavio da se ne plaši izazova koji njega i njegov klub očekuju u narednoj godini, s obzirom da je prethodna godina bila veoma uspešna i da se od Partizana očekuje kontinuitet dobrih rezultata.

"Svaki izazov za sportistu je motiv više. Mi treba da budemo svesni koliko nas težak posao očekuje, ali opet da u tome nađemo veliki motiv da dokaćemo da i te prepreke moemo da savladamo".

Tepić je za kraj dodao da su pobede najbolji odmor za njega.

"Meni je najveći odmor kad se dobije neka utakmica i osvoji neki trofej. Takve stvari me čine odmornim, i nadam se da će takvog odmora biti što više", rekao je Milenko Tepić za B92.

Sportski intervju

Ana Ivanović: "Godina sazrevanja"

Teniska ekspanzija Srbije više nije iznenađenje ni za koga na svetu, a čak četvoro tenisera iz naše zemlje nalazilo se u top 3 na listama tokom 2008. godine. Čast da prva postavi ime Srbije na prvo mesto jedne od lista imala je Ana Ivanović, koja je posle osvajanja Rolan Garosa devet nedelja bila prva teniserka sveta.

Sportski intervju sreda 31.12. 15:04 Komentara: 24

Milošević za B92: "Sezona za pamćenje"

Jedan od sportista koji su obeležili 2008. godinu je i sada već bivši fudbaler i reprezentativac Srbije, Savo Milošević. Rekorder po broju igara u reprezentaciji doneo je Rubinu iz Kazanja prvu titulu prvaka Rusije u istoriji tog kluba, a usledio je i emotivan oproštaj od nacionalnog tima. U razgovoru za B92, Milošević govori o, kako je istakao, jednoj od najdražih sezona u karijeri.

Sportski intervju ponedeljak 29.12. 14:25 Komentara: 1

Gabor Sagmajster: „Ja sigurno neću stati“

Srpski motokros as, Gabor Sagmajster, na pragu je najveće avanture u svom životu. Ove godine mu se, zbog poznatih događanja, izjalovila prilika da startuje na Dakar reliju u Africi. Dakar 2009. vozi se kroz Čile i Argentinu, a takmičenje počinje 3. januara. Razgovarali smo sa Gaborom uoči njegovog polaska za Buenos Aires...

Sportski intervju nedelja 28.12. 22:27 Komentara: 4

Dikić: "Doping je veliki problem, ali ga je moguće rešiti"

Doping je sve veći problem u sportu. Već su odavno poznati slučajevi američkih sprintera Merion Džons, kojoj je oduzeto pet medalja sa OI u Sidneju i Tima Montgomerija, koji je priznao korišćenje nedozvoljenih sredstava i osuđen je na pet godina zatvora zbog rasturanja heroina. Najveći broj sportista za koje je potvrđeno da uzimaju nedozvoljena sredsta dolazi iz biciklizma. Nedavno su kod troijce srpskih rvača u sistemu pronađeni tragovi narkotika. Direktor srpske anti doping asocijacije Nenad Dikić u razgovoru za B92 objašnjava mnoga pitanja koja su javnosti bila nepoznata.

Sportski intervju ponedeljak 22.12. 14:13 Komentara: 8

Krstajić: "Antić vratio kult reprezentacije"

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je godinu na 30. mestu rang liste Svetske fudbalske federacije. Tim Radomira Antića dobro je počeo kvalifikacioni ciklus za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, a o igrama nacionalnog tima razgovarali smo sa jednim od najiskusnijih reprezentativaca Srbije Mladenom Krstajićem.

Sportski intervju četvrtak 18.12. 15:24 Komentara: 9

Dinčić: "Ova selekcija ima svetlu budućnost"

Rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da osvoji ni bod na EP u Makedoniji. Izabranice selektora Časlava Dinčića doživele su tri poraza i ranije od očekivanog vratile se u Srbiju. Međutim, selektor smatra da će naša selekcija u budućnosti igrati važnu ulogu u svetskom rukometu.

Sportski intervju četvrtak 11.12. 13:26 Komentara: 7