Milošević za B92: "Sezona za pamćenje"

Jedan od sportista koji su obeležili 2008. godinu je i sada već bivši fudbaler i reprezentativac Srbije, Savo Milošević. Rekorder po broju igara u reprezentaciji potpisao je u martu ugovor sa Rubinom iz Kazanja, sa kojim je nedavno osvojio titulu prvaka Rusije, prvu za taj klub u istoriji, a od fudbala se oprostio poslednjim, 102. nastupom za nacionalni tim na stadionu Partizana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.12.2008.

14:25

Default images

"Meni je ova sezona svakako bila drugačija, pošto sam završio karijeru. Pamtiću je do kraja života", rekao je Milošević za B92.

Nekadašnji centarfor Partizana, Aston Vile, Saragose, Parme, Espanjola, Selte i Osasune, na leto 2007. postao je slobodan igrač. Već tada je postojala mogućnost da završi karijeru.

"Kada sam prošle godine završio sezonu u Španiji, i odlučio da svoju porodicu vratim u Beograd, i dalje sam verovao da mi nedostaje nešto. Nikako nisam pristao na to da se još prošle godine oprostim, i na kraju se ispostavilo kao da sam imao neki predosećaj".

Sa Rubinom je odigrao najbolju sezonu u istoriji tog kluba, a kruna je došla na utakmici sa Saturnom, kada je nekoliko minuta pred kraj postigao gol kojim je njegov klub osigurao istorijsku, prvu titulu prvaka države.

"Ono što se u Rusiji desilo niko nije očekivao, prvi put u istoriji da Rubin osvoji ligu pored toliko velikih ekipa tamo, i način na koji smo to uradili, zaista smo priredili veliko iznenađenje. Na moju sreću, desilo se da sam ja bio tamo upravo u sezoni kada se to desilo, i još mi je poslednja utakmica sa reprezentacijom došla kao šlag na tortu, tako da ću 2008. sigurno pamtiti po dobru".
Miloševiæ sa Ivanom Tomiæem i Zoranom Mirkoviæem (www.partizan.rs)
Od nacionalnog tima Savo se oprostio sa dva pogotka u ubedljivoj pobedi nad Bugarskom u Humskoj, a kaže da je reprezentaciju ostavio u sigurnim rukama.

"Izbegavam čak i da pričam o jačini ovog tima, ali zaista mislim da posle dugog vremena imamo tim koji je izuzetmno jak. Ima tu i dosta pojedinaca koji odskaču, i koji mogu da reše meč, ali bih prvenstveno istakao tu kolektivnu igru, zajedništvo na terenu i dobar ambijent. Mislim da su to najbitnije stvari kada se stvara jedan tim. Ono što je dobro jeste da smo do sada to i rezultatski propratili, ali sam rekao da ne smemo nikako da se opustimo, već da moramo da iskoristimo tu dobru atmosferu i ovaj dobar start, i da se kvalifikujemo na Svetko prvenstvo. Onda nam samo zdravlje treba, i mislim da bi dometi ove reprezentacije mogli biti neslućeni".

Još pre završetka igračke karijere, spekulisalo se da će se Milošević vratiti u Partizan, kao deo rukovodstva, što je, ipak, još uvek pod velikim znakom pitanja. Govoreći o Partizanu, Savo kaže da u 2009. očekuje konačno uspeh u Evropi, kao nešto što uvek nedostajalo.

"Očekujem da se kvalifikuju u Ligu šampiona. To je nešto što nam je svima velika želje. Ne kažem da osvajanje lige kod nas nije bitno, uvek je bitno, jer veliki klubovi žive od trofeja, ali Partizanu nedostaje uspeh u Evropi, i to je nešto o čemu bismo svi morali da razmišljamo", rekao je Milošević za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: